Naked City (TV serija) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nova stranica: '''''Naked City''''' je američka policijska TV-serija koja se originalno emitirala na programu mreže [[American Broadcasting Company...
(nema razlike)

Verzija na datum 7 mart 2010 u 15:38

Naked City je američka policijska TV-serija koja se originalno emitirala na programu mreže ABC od 1958. do 1963. godine. Radnja je bila inspirirana istoimenim igranim filmom te smještena u New York gdje su policijski detektivi iz 65. stanice rješavali razne kriminalističke slučajeve. Slično kao i originalni film, serija je nastojala koristiti polu-dokumentaristički stil te se snimala na autentičnim njujorškim lokacijama. Glavni scenarist Stirling Silliphant je inzistirao da se zapleti više sudbinom epizodnih likova, najčešće "malih ljudi" upetljanih u razne zločine, a manje protagonistima. Tom dojmu je pridonosila i znamenita naracija, uključujući riječi kojima je završavala svaka epizoda ("Postoji osam miliona priča u Golom gradu. Ovo je bila jedna od njih").

Serija je na samom početku imala dosta problema - nakon prve sezone (1958/59), koja je sadržavala 30-minutne epizode je ABC obustavio snimanje. Tek je godine 1960. tvrtka Ligget & Myers, jedan od sponzora, uspio nagovoriti ABC da je ponovno pokrenu, pri čemu su epizode sada trajale 60 minuta.

Naked City je poznat i kao jedna od prvih američkih TV-serija prikazanih u bivšoj Jugoslaviji. Emitirala ju je Radiotelevizija Zagreb u okviru mreže JRT pod naslovom Goli grad.

Eksterni linkovi