77 Sunset Strip – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 31:
 
Tvorac serije je bio [[Roy Huggins]], također i autor romana po kojima se ona temelji. Autorska prava su kasnije postala predmet spora između Hugginsa i studija [[Warner Brothers]], koji je namjerno pustio pilot-epizodu ''[[Girl on the Run]]'' kao igrani film na [[Karibi]]ma kako bi poslije mogao dokazati da se serija temelji na filmu, a ne njegovim romanima.
 
Prvotno su protagonisti trebali biti dvojica bivših tajnih agenata - Stuart "Stu" Bailey (koga je tumačio Zimbalist) i Jeff Spencer (koga je tumačio Smith). Međutim, brzo se kao jedan od protagonista nametnuo i njihov mladi čuvar parkinga Gerald Lloyd "Kookie" Kooksoon III (koga je tumačio Byrnes). Iako se u pilot-epizodi pojavio kao serijski ubica opsjednut češljanjem i [[rock'n'roll]]om, stekao je takve simpatije gledatelja da su ga u kasnijim epizodama tvorci serije koristili kao [[comic relief|humoristični otklon]] potpuno ignorirajući njegovo hvatanje i osudu na smrt. Kooksoon je s vremenom počeo pomagati dvojici protagonista, a Byrnes je 1960. nakratko napustio seriju tražeći da ima istu plaću kao prva dva glumca. Producenti su popustili pritisku, te je Kooksoon 1961. postao punopravni član detektivskog tima.
 
Serija je brzo stekla veliku popularnost, te su se mnogi glumci tadašnjeg Hollywooda natjecali da u njoj dobiju gostujuće uloge, kako bi na taj način postali zapaženi. Serija je također potakla [[Warner Bros]] da snimi nekoliko sličnih detektivskih serija smještenih na "egzotične" lokacije - ''[[Bourbon Street Beat]]'' u [[New Orleans]]u, ''[[Hawaiian Eye]]'' na [[Havaji]]ma i ''[[Surfside 6]]'' u [[Miami]]. Te su serije dijelile isti [[fiktivni univerzum]] sa ''Stripom'', te su bila česta "gostovanja" likova među njima.
 
Međutim, već 1963. godine ta je popularnost počela jenjavati. Produkciju je tada preuzeo [[Jack Webb]] a svi likovi osim Baileya su izbačeni iz serije. Snimanje je konačno obustavljeno na polovici sezone 1963/64.
 
==Napomene==