Razlike između izmjena na stranici "Razgovor sa korisnikom:Мирослав Ћика"

::Ne znam možda griješim ali po meni Srbi u Hrvatskoj (pošto sam Jugoslaven i ja tu djelomično spadam) su uvijek bili žrtva režima u Beogradu. Pogledaj sudbini predsjednika Srba Svetozara Pribičevića tijekom stvaranja Jugoslavije i sudbinu predsjednika Srba (Babića) tijekom raspada Jugoslavije. Oboje su se na početku borili za Jugoslaviju, a potom su shvatili svoju grešku "prokleli" beogradsku politiku i završili u zatvoru.
::Kada se govori o ubijanju Srba tijekom NDH stanovnici Srbije uvijek zaboravljaju to jest odbijaju govoriti o popisu stanovništva. Taj popis govori da je broj Srba u BiH između popisa stanovništva 1931 i 1948. godine porastao bez obzira na kolonizaciju Vojvodine dok je broj Srba u Hrvatskoj opao. Konkretno govoreći slažem se s podacima da je NDH ubila 330,000 - 380,000 Srba. Možda bi te zanimalo pročitati moj tekst [[Demografski gubici Jugoslavije u drugom svjetskom ratu]] ?--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] 19:59, 10 februar-вељача 2010 (CET)
:::Po službenim podacima Srba u Hrvatskoj je 1931 bilo 633,000, a 1948. 543,795. Jedini konkretni problem s tim službenim brojevima je pitanje da li je u podatke od 1931. godine uračunato stanovništvo Istočnog Srema. Možeš pogledati "moj" tekst [[Demografski razvoj Hrvatske]].
:::Po pitanju Miloševića nije mi jasno zašto čovjek nije išao rušiti vladu BiH da dobije 5 glas u predsjedništvu čime bi postao novi Tito nego je "genijalac" izabrao Sloveniju ???
:::Meni ti je glavni krivac za raspad JNA. Volio bi da Kadijević objasni zašto je poslao JNA na demonstrante protiv srpske vlade, a zašto ih je odbio poslati na demonstrante protiv kosovske, vojvođanske i crnogorske vlade. To objašnjenje bi me veoma, veoma, veoma zanimalo.
:::Također me zanima zašto JNA nije zaustavila otcjepljenje Sloveniji ??
:::Svatko tko ima išta u glavi zna da Jugoslavija nije mogla postojati bez Slovenije.
:::Na žalost na niti jedan od ovih pitanja mi nećemo nikada otkriti odgovor--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] 21:40, 10 februar-вељача 2010 (CET)