Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
Rjecina2 (razgovor | doprinos)
Red 23:
:Ja sam "pobjegao" na "jugoslavensku" wiki jer nisam popularan na nacionalnim wiki (na hrvatskoj sam na primjer nepopularan zbog mog mišljenja o Ustašama).
:Primjer za moju nepopularnost je tekst [http://hr.wikipedia.org/wiki/Jugokomunisti%C4%8Dki_zlo%C4%8Din_u_Zrinu Jugokomunistički zločin u Zrinu] (pogledaj historiju teksta). Moja verzija "istine" je jugo i srpskoj wiki, a zove se [[Bitka za Zrin]].--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] 19:55, 9 februar-вељача 2010 (CET)
:Tek sada čitajući tvoje razmišljanje o Raspadu SFRJ i ratovima sam shvatio da je moj tekst postao "umjetnost". Mi imamo tako različito gledište, a ipak se slažemo da je tekst dobar :)
:Po meni politika Slobodana Miloševića je bila rat i to protivno volji jugoslavenskog stanovništva to jest Srba (demonstracije u Srbiji protiv rata), Hrvata i Bošnjaka. Možda griješim ali za mene tvoje razmišljanje o krivica "Hrvata" i "Bošnjaka" bi bilo ispravno da nije bilo pučeva u Vojvodini, Crnoj Gori i Kosovu mnogo prije početka rata, ali nakon tih pučeva jedini izbor Hrvatske i BiH je bio da prihvate nadmoć Slobodana Miloševića ili proglase nezavisnost.
:Ne znam možda griješim ali po meni Srbi u Hrvatskoj su uvijek bili žrtva režima u Beogradu. Pogledaj sudbini predsjednika Srba Svetozara Pribičevića tijekom stvaranja Jugoslavije i sudbinu predsjednika Srba (Babića) tijekom raspada Jugoslavije. Oboje su se na početku borili za Jugoslaviju, a potom su shvatili svoju grešku "prokleli" beogradsku politiku i završili u zatvoru.
:Kada se govori o ubijanju Srba tijekom NDH stanovnici Srbije uvijek zaboravljaju to jest odbijaju govoriti o popisu stanovništva. Taj popis govori da je broj Srba u BiH između popisa stanovništva 1931 i 1948. godine porastao bez obzira na kolonizaciju Vojvodine dok je broj Srba u Hrvatskoj opao. Konkretno govoreći slažem se s podacima da je NDH ubila 330,000 - 380,000 Srba. Možda bi te zanimalo pročitati moj tekst [[Demografski gubici Jugoslavije u drugom svjetskom ratu]] ?--[[Korisnik:Rjecina2|Rjecina2]] 19:59, 10 februar-вељача 2010 (CET)