Family (TV serija) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
m robot Mijenja: es:Family (serie de TV)
Xqbot (razgovor | doprinos)
m robot Mijenja: es:Family (serie de televisión); kozmetičke promjene
Red 1:
'''''Family''''' je bila [[SAD|američka]] [[Dramska serija|dramska]] [[TV serija]] emitirana na programu [[American Broadcasting Company|ABC]]-a od [[1976]]. do [[1980]]. Kreativnu kontrolu su dijelili izvršni producenti [[Leonard Goldberg]], [[Aaron Spelling]] i [[Mike Nichols]]. Ukupno je snimljeno 86 epizoda.
 
Serija se bavila životom Douga ([[James Broderick]]) i Kate Lawrence ([[Sada Thompson]]), bračnog para iz srednje klase koji je živio u [[kalifornija|kalifornijskoj]] [[Pasadena (Kalifornija)|Pasadeni]]. Doug je radio kao advokat [[lawyer]], a Kate bila kućanica. Imali su troje djece: Nancy (koju je tumačila Elayne Heilveil u originalnoj mini-seriji, a kasnije [[Meredith Baxter]]), Willie ([[Gary Frank (glumac)|Gary Frank]]) i Letitia zvana "Buddy" ([[Kristy McNichol]]).
 
Zamisao producenata je bila da, što je bolje moguće, prikažu život "prosječne" američke porodice, ali i da kroz njih ukažu na brojne društvene probleme. Zbog toga se ta serija često sadržavala tzv. [[vrlo posebna epizoda|vrlo posebne epizode]], a jedna od njih je bila i sam početak serije u kojoj je lik trudne Nancy uhvatio supruga Jeffa kako vodi ljubav s jednom od njenih prijateljica. Dosta epizoda se bavilo i seksualnim sazrijevanjem "Buddy" i stalnim ponudama da izgubi nevinost od strane svojih vršnjaka, pri čemu je najpoznatija epizoda u kojoj je nastupio [[Leif Garrett]], tinejdžerski pop idol s kraja 1970-ih. U jednoj od epizoda se pojavio i [[Henry Fonda]] kao ostarjeli rođak obitelji koji pati od senilne demencije.
Red 8:
 
== Vanjski linkovi ==
* [http://www.geocities.com/hollandst 1230 Holland St.]
* [http://www.tvshowsondvd.com/newsitem.cfm?NewsID=5915 DVD release planned]
* [http://www.tv.com/family/show/624/summary.html TV.com's "Family" page]
* [http://www.jumptheshark.com/forum/family/672 "Family's" Jump the Shark page]
 
[[CategoryKategorija:TV serije]]
 
[[de:Eine amerikanische Familie]]
[[en:Family (TV series)]]
[[es:Family (serie de TVtelevisión)]]