Relja Bašić – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka izmjene
mNema sažetka izmjene
Red 11:
Dobitnik je niza najviših priznanja: [[Nagrada Vladimir Nazor|nagrade Vladimir Nazor]] za životno djelo, nagrade Dubravko Dujšin, Sterijine nagrade, Povelje grada Zagreba, pulske Zlatne arene, Zlatne nagrade Motovun film festivala, i mnogih drugih.
 
Od 1990. Relja Bašić je postao aktivan u politici kao član [[Hrvatska socijalno-liberalna stranka|Hrvatske socijalno-liberalne stranke]]. Godine 1992. je na [[Parlamentarni izborniizbori u Hrvatskoj 1992|parlamentarnim izborima]] kao HSLS-ov kandidat u Zagrebu tijesno izgubio od HDZ-ovog kandidata [[Nedjeljko Mihanović|Nedjeljka Mihanovića]]. Godine 1993. je kao HSLS-ov kandidat izabran u Županijski dom Sabora.
 
Aktivan je u mnogim humanitarnim organizacijama u Hrvatskoj, a i član je glavnog odbora [[Hrvatski helsinški odbor|Hrvatskog helsinškog odbora]] za ljudska prava. Njegov dugotrajan doprinos razvoju interkulturnog dijaloga, raznolikosti i umjetnosti kulminirao je imenovanjem za UNESCO-vog Umjetnika za mir, priznanje koje se odaje samo najistaknutijim i najutjecajnijim umjetnicima svijeta. Relja Bašić i danas nastavlja svoj rad kako kroz UNESCO, tako i kroz nove projekte u kazalištu i na filmu.