Škorpion (znak) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Xqbot (razgovor | doprinos)
m robot Uklanja: de:Skorpion (Tierkreiszeichen); kozmetičke promjene
Red 2:
'''Škorpion''' ili '''Škorpija''' ''(lat. Scorpio)'' je jedan od 12 horoskopskih znakova. Osobe rođene od [[24.10.]] do [[22.11.]] su rođene u znaku škorpiona.
<br /><br />
* Vladar 8. kuće [[horoskop]]a
* Vladajući planet - [[Mars (planet)|Mars]], [[Pluton (planet)|Pluton]]
* Element - [[Voda]]
* Godišnje doba: sredina jeseni
* Boja - jarke, a stroge; tamnocrvena, crna, smeđa, boja trule višnje, crna, tamnozelena, srebrnosiva
* Sretni brojevi - 2, 3, 9, 14, 15
* Sretni dani - ponedjeljak, utorak i četvrtak
* Povoljni mjeseci - ''siječanj''-za početak novih aktivnosti, ''ožujak''-za ljubavne poduhvate, ''svibanj''-za putovanja, ''srpanj''- za zabavu i godišnji odmor, ''rujan''-za rješavanje obiteljskih problema.
* Dragi kamen - [[Opal]]
* Kovine - [[Olovo]], [[željezo]], crveno [[zlato]]
* Cvijet - [[Pelargonija]]
* Drvo - [[glog]], [[bor]], [[božikovina]]
* Životinja - [[Kukci]], kućne životinje
* Zemlje i gradovi: tip naroda [[židovi|Židov]], [[Alžir]], [[Judeja]], [[Sirija]], [[Norveška]], [[Katalonija]], [[Valencija]], [[Dover]], [[Liverpool]], [[Frankfurt]], [[Mesina]]
* Voli - Seks, borbe, rizik, tajne
 
Priroda osoba rodenih u znaku Škorpiona puna je proturječnosti, izvor je neugasive borbe strasti i osjećaja. Škorpion, simbol nepomičnosti, pod povoljnim utjecajem planete [[Mars]]a dobija posebne vrline koncentracije i pronicljivosti. Najizrazitija osobina Škorpiona je suzdržanost, koja čini osobe rođene u ovom znaku pomalo tajanstvenima. Ova osoba ne dopušta nikad da se prodre u njene najintimnije i najskrivenije sfere i uspješno krije od drugih svoje slabe točke. Ono što im u mnogim slučajevima daje prednost je duboka i snažna [[intuicija]] koja im omogućuje lako razlučivanje istine od laži i razdvajanje zla i dobra. Pokretljiva i dinamična, često je u sukobu sa samom sobom i sa drugima. Izuzetno je osjetljiva na [[simpatija|simpatije]] i [[antipatija|antipatije]] drugih tako da se može s istom lakoćom pokazati ljubaznom i susretljivom kao i hladnom i bezobzirnom. Zato ne bi trebalo dozvoliti da ove osobe pretrpe neku nepravdu ili da nepravdu pretrpi netko drugi u njihovom prisustvu: one to teško zaboravljaju i nesposobne da ignoriraju događaje i činjenice, nikad ne odustaju od borbe i ne priznaju poraze. Čvrste u svojim odlukama, istrajne u akciji, sposobne koncentrirati sve svoje snage u pravcu [[ideal]]a koji žele postiči. Rođeni u znaku Škorpiona često su obdareni dubokim i profinjenim duhom, uvijek otvorenim za nove ideje, živom inteligencijom i vatrenom maštom koja ih čini neukrotivim borcima, hrabrim i [[dominantnost|dominantnim]] na svakom polju.
Red 65:
[[bg:Скорпион (зодия)]]
[[bs:Škorpion (znak)]]
[[de:Skorpion (Tierkreiszeichen)]]
[[en:Scorpio (astrology)]]
[[es:Escorpio (astrología)]]