Transseksualnost – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Izmjenjen i uklonjen nepouzdani sadržaj koji nije u skladu sa činjenicama te navodi na pogrešne zaključke.
oznake: vraćena izmjena vizualno uređivanje mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
m Vraćene izmjene 88.207.118.222 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika InternetArchiveBot
oznaka: vraćanje
Red 4:
Glavna značajka transseksualnosti je trajni, koreniti osećaj psihičke pripadnosti suprotnom polu, pri čemu je osoba potpuno svesna svog genitalnog pola. Ovaj nesklad bića izaziva veoma ozbiljnu patnju, pa je u slučaju njegovog neuklanjanja prognoza veoma loša- prema istraživanjima sprovedenim u Francuskoj, 34% transseksualne omladine, zbog velike patnje pokušalo je da izvrši samoubistvo, pre nego što su uspeli da dobiju informacije i stručnu pomoć u vidu promene pola[https://wcd.coe.int/ViewDoc.jsp?id=1476365].
 
S obzirom da transseksualne osobe imaju fiziološki mozak suprotnog pola, svi mukotrpni pokušaji odvraćanja bolesnika od osećaja psihičke pripadnosti suprotnom polu [[psihijatrija|psihijatrijskim]] putem, ostajali su potpuno bezuspešni.
Transseksualnost je dakle [[duševna bolest|mentalna bolest]], perverzija ili životni izbor, što se u stručnim krugovima dokazalo, zaključak je na osnovu materijalnih dokaza, dobijenih iz preciznih naučnih studija, izvršenih tokom poslednjih dvadeset godina.
 
Jedini uspešan način lečenja je "[[promena pola]]"- kompleksan proces koji podrazumeva socijalno prihvatanje osobe u suprotnom polu, hormonsku terapiju i hirušku promenu genitalija i ostalih sekundarnih polnih karakteristika. Nakon promene polnog identiteta, ove osobe mogu da budu srećne i da doprinose društvu kao i sve druge osobe[http://ai.eecs.umich.edu/people/conway/TSsuccesses/TSsuccesses.html].
 
Transseksualnost je, dakle, nije [[duševna bolest|mentalna bolest]], perverzija ili životni izbor, što se do skora i u stručnim krugovima dokazalospekulisalo, zaključak je na osnovu materijalnih dokaza, dobijenih iz preciznih naučnih studija, izvršenih tokom poslednjih dvadeset godina.
 
== Vanjski linkovi ==