Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 171:
Ne znam odakle ti to da je to kanadsko prezime, ali ajmo pustiti Anicu Nonveje na miru i s prezimenom za koje ona sama kaže da ga je nosila. Anica Nonveje je mala heroina nekolicine ljudi koji smo obitavali u mračnom Beogradu krajem 1991. i početkom 1992. Jedan sam od onih koji je na pripremljenu kasetu snimio pesmu "E moj druže beogradski" kad ju je Anica Nonveje drugi put pustila u svojoj emisiji – jer bilo je jasno da je ona osoba koja neće odustati od svojih načela i da će je zaista opet pustiti, po drugi put. I pustila ju je, i ja sam je snimio na svom kasetofonu, i dan-danas je imam na kaseti. Pustimo tu ženu-zmaja s prezimenom kojim se sama tada potpisivala i koje joj je pretilo smrću, neka ostane tako zabeleženo kako je pisalo u tom zlokobnom pasošu. --[[Korisnik:Igor Windsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igor Windsor|razgovor]]) 00:46, 24 mart 2022 (CET)
:Treba pripaziti kad se postavljaju premise i onda iz istih izvlače zaključci. Sve što Anica kaže jeste: "[https://www.danas.rs/nedelja/vreme-kad-se-zbog-autorske-pesme-mogla-izgubiti-glava/ Da li znate Francuski, upitao nas je službenik u kanadskoj ambasadi. Ja nisam tada znala francuski, ali moj muž jeste]." Iz toga ti zaključuješ da joj je muž bio Kanađanin ili Francuz. (Ja na netu ne nalazim nikakvih podataka o njenom mužu.) S druge, pak, strane, malo dublja pretraga po netu mogla bi dovesti do zaključka da se doista radi o prezimenu koje se u Hrvatskoj nalazi u transkrpciji ''Nonveiller'', ali koje je - pazi sad! - jevrejskog iliti židovskog porekla (npr. [https://repozitorij.ffzg.unizg.hr/islandora/object/ffzg%3A3316/datastream/PDF/view ovde]). U kojem slučaju, ''Nonveje'' predstavlja jednakovredan zapis jednog jevrejskog/židovskog prezimena kakav je i ''Nonveiller''. --[[Korisnik:Igor Windsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igor Windsor|razgovor]]) 23:11, 26 mart 2022 (CET)
 
== Slovenska naselja? ==
 
Malo sam zbunjen, što je točno bio problem s proširenim verzijama većina tih članaka? Koja je stvar s tim IP-ima? Samo me zanima jer su mi članci izgledali ok. Lp. -[[Korisnik:Vipz|Vipz]] ([[Razgovor sa korisnikom:Vipz|razgovor]]) 23:22, 4 april 2022 (CEST)