Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
→‎PP: odgovor
Red 637:
Bok! Vidim da si napisao [[Park prirode Pakri]] pa sam te samo htio pitati - jesi siguran da je u pitanju park prirode? Naime, prema terminologiji koju sam ja pohvatao dok sam radio glavni članak, PP je ''maastikukaitseala'', dok je ovo ''hoiuala''; čak se i na njihovom registru nacionalnom (imaš link na glavnom članku) razlikuju ta dva područja. E sada, taj termin ''hoiuala'' je dosta zeznut za prevesti, međutim kad na et.wiki pogledaš kategoriju ''hoiuala'', naiđeš na [[w:en:Mõisamõtsa Nature Reserve]], jedino koji ima i na et. i na en.wiki, s tim da ni tu nije baš naziv ''hoiuala'', nego nego ''looduskaitseala'', ali je kategoriziran na et. kao ''hoiuala''. E sada, na en.wiki navode da je to [[prirodni rezervat]] pa sam samo htio provjeriti s tobom, prije nego išta diram, jesi ti siguran da je PP ili da promijenimo u PR? Uzgred, imamo ovu simpatičnu [[Šablon:Infokutija Zaštićeno područje|stvarčicu]] za zaštićena područja pa možeš koristiti nju, a ne onaj generički šablon :) --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">E.A.</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Poe</font>]] 17:15, 12 oktobar 2021 (CEST)
:Dodatak: Prema onome što Google Translate kaže za tekst o parku s et.wiki, radi se o [[stanište|staništu]], al' ne znam koliko nam to pomaže u determiniranju naslova. --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">E.A.</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Poe</font>]] 17:22, 12 oktobar 2021 (CEST)
::Poštovani kolega EAP, po meni je ovo na čem sad ti inzistraš je - tesanje dlake, Estonci imaju i različite termine za grad (linn) i gradić (alevik). Čuj ja sam po njihovoj termilogiji
::stavio kategoriju da je [[Hulja (grad)|Hulja]] grad, a ti naselje, i mislim si ma boli me, ak oće tak nek mu bude.
::E sad dal je to Park prirode ili Krajobrazni (pejzažni park) ili nešto treće - ma boli me briga, čuj na svijetu ima sve više terminologije što se tiče te ekologije i zaštite, a stanje je sve
::gore i gore. Jedni sviraju k... i izmišljavaju nove ladice i na tom zubače, a relnost ih baš i ne zanima.
::Dakle napravi kak hoćeš, al mislim da je to ćorav posao.... [[Korisnik:Vitek|Vitek]] ([[Razgovor sa korisnikom:Vitek|razgovor]]) 14:41, 13 oktobar 2021 (CEST)