Wikipedija:Pijaca/Tehničko-jezička rješenja – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
+
oznaka: uređivanje izvornog koda (2017)
Red 28:
{{komentar}} Mislim da je dovoljno latinica ijekavica i ćirilica ekavica, ne treba komplikovati. Mada, generalno, članci na ćirilici su ovde retki i, da se ja pitam, sve bih šibnuo na latinicu. --[[Korisnik:Igor Windsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igor Windsor|razgovor]]) 15:36, 30 juli 2021 (CEST)
: {{ping|Igor Windsor}} Sučelje i članci potpuno su odvojene stvari. Srpskohrvatski prevod sučelja ne vezuje se samo za sh.wiki, već i za ostale Wikimedijine projekte, ali i za druge samostalne projekte i wikije potpuno nezavisne od Wikimedije. Iz tog razloga smatram da bi bilo korisno ponuditi korisnicima (ali i tvorcima vikija) sve varijante, a oni se mogu opredeliti za jednu od njih. Ja bih npr. baš želeo upotrebljavati sh-Latn-ekavsk (ekavsku srpskohrvatsku latinicu) jer mi je najsažetija i najzgodnija za ovaj projekt. Znam neke korisnike iz Republike Srpske koji bi radije upotrebljavali ijekavsku srpskohrvatsku ćirilicu. Stoga, trebamo biti otvoreni i dati svakome pravo na izbor sučelja koje želi. Zato predložih četiri koda. Naravno, ne želim da nepotrebno komplikujem, ali ne vidim neko bolje a univerzalno rešenje. – [[Korisnik:Aca|Aca]] ([[Razgovor sa korisnikom:Aca|razgovor]]) 16:22, 30 juli 2021 (CEST)
 
{{komentar}} Jedini razlog zbog koga sam ranije bio skeptičan prema ovakvim prijedlozima su bili tehnički problemi koje bi njihova primjena mogla izazvati. Mislim da to više nije slučaj, te u načelu podržavam ovaj prijedlog. [[Korisnik:OC Ripper|OC Ripper]] ([[Razgovor sa korisnikom:OC Ripper|razgovor]]) 18:46, 4 august 2021 (CEST)
 
== Drugi predlog: Latinica kao standardno pismo sučelja ==