Animirani film – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
Red 14:
== Studiji animiranih filmova ==
 
Najpoznatija animirana životinja svih vremena svakako je [[Miki Maus|Mickey Mouse]]. MikijaMickeya je stvorio VoltWolt DizniDisney, a prvi film u kom se pojavio bio je „Ludi avion“ iz [[1928]]. godine. Ubrzo je publika svih godišta hrlila da vidi njegove najnovije dogodovštinedobodovštine, kao i dogodovštinedobodovštine njegovih prijatelja - Šilje, Paje Patka i Plutona. DizniDisney je ipak želeo još da se isprobvaisprobava sa animacijom, pa je napravio niz filmova nazvan „Smešne simfonije“. Animacija u svakom filmu bila je nadahnuta poznatim delima klasične muzike.
 
Ipak, njegova najodvažnija odluka bila je da snimi dugometražni animirani film. Većina kritičara smatrala je da da će se gledaoci dosađivati gledajući animirani film od 80 minuta, ali je film „Snežana i sedam patuljaka“ iz [[1937]]. godine postigao izvanredan uspeh na blagajnama.
 
Od tada je DiznijevDisneyev filmski studio neprikosnoven u toj grani filmske industrije. Ne treba zaboraviti ni druge velike likove, nastale u studijima Vorner Braders i Hana-Barbera.
 
=== Likovi studija Vorner Braders ===