Razlike između izmjena na stranici "Realencyclopädie der Classischen Altertumswissenschaft"

Datoteka/fajl Der_Neue_Pauly.jpg je uklonjen/a jer ga/ju je na Ostavi obrisao JuTa sa razlogom: Source of derivative work not specified since 9 May 2021
m (dodana kategorija Klasična filologija pomoću gadgeta HotCat)
(Datoteka/fajl Der_Neue_Pauly.jpg je uklonjen/a jer ga/ju je na Ostavi obrisao JuTa sa razlogom: Source of derivative work not specified since 9 May 2021)
 
[[Datoteka:Der Neue Pauly.jpg|thumb|"Der Neue Pauly"]]
{{Italic title|force=true}}
'''''Pauly-Wissowa''''' (skraćeno '''''P.-W.'''''), takođe i '''''Pauly-Wissowa-Kroll''''' ili uglavnom samo '''''RE''''' su uobičajene skraćenice za obimnu i sveobuhvatnu nemačku enciklopediju antike koja je izlazila od [[1893]]. do [[1978]] — '''''Paulys Realencyclopädie der classischen Altertumswissenschaft''''' ({{jez-sh|Paulijeva Realna enciklopedija klasične nauke o starini}}). Bila je zamišljena kao potpuna prerada ''Real-Encyclopädie der classischen Alterthumswissenschaft'' (Realna enciklopedija klasične nauke o starini) Augusta Fridriha Paulija. Pored toga, od [[1964]]. do [[1975]]. je izlazila skraćeno, modernizovano i svima dostupno izdanje — ''Der Kleine Pauly'' (Mali Pauly). Od [[1996]]. izašlo je 12 tomova ''Der Neue Pauly'' (Novi Pauly), koji su prošireni sa tri toma istorije recepcije i istorije nauke, kao i jednom serijom dodataka.
11.782

izmjene