Kamp – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
m pop
 
Red 17:
Historija modernih kampova usko je vezana uz [[kampiranje]] i masovnu [[automobil]]izaciju nakon [[Drugi svjetski rat|Drugog svjetskog rata]].
 
Prve kampove osnivala su turistička društva, po imenu Saranaselja, naselja i [[grad]]ova iovi, [[nacionalni park]]ovi i [[Prirodni rezervat|rezervati prirode]]. Oni su nudili svojim prvim gostima, smještaj gotovo zabadava. Istorija govori i da su tiTi prvi kampovi nudilibili nestosu stovrlo Iskromni, nijegostima bassu bog zna šta, -nudili prostor za postavu šatora, [[sanitarni čvor]], koji je često puta bio - čista improvizacija najobičnija [[septička jama]] isa nešto [[voda|vode]] (u ograničenim količinama). [[Električna struja]], nije bila uvjet, i mnogi je kampovi uopće nisu imali. Kako je rastao standard i opća [[urbanizacija]] od [[1960e|1960-ih]] naovamo rastao je i standard koji su kampovi počeli nuditi svojim gostima, ali i cijene kampiranja. Vremenom su oni postali unosan posao, pa su ih osnivali i gradili raznorazni investitori, ipak najčešće [[hotel]]sko-turistička naselja i ugostitelji. Kako je rastao standard koji su oni nudili svojim posjetiteljima, rasla je i njihova gradacija - ona danas najčešće ima pet stupnjeva (slično kao i kod hotela) koja ovisi o njihovoj opremljenosti.
 
Oni najluksuzniji kampovi sa pet zvijezdica, imaju [[restoran]]e, [[bazen]]e, sportske[[sport]]ske terene, igraonice za djecu, noćne [[bar]]ove i još sijaset sitnica koje pružaju svojim posjetiocima. Dok s druge strane oni najednostavniji od jedne zvijezdice, imaju samo sanitarne čvorove, vodu, struju i recepciju.
 
== Izvori ==
Red 26:
{{Commonscat|Campsites}}
* [http://www.camping.hr/best-camps ''Croatia´s Best Campsites'' na portalu Croatian Camping Union] {{en icon}}
[[Kategorija:Staništa]]
 
[[Kategorija:TurizamLatinizmi]]