Kylie Minogue – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
added information
Nema sažetka izmjene
Red 20:
| URL = [http://www.kylie.com/ www.kylie.com]
}}
'''Kylie Ann Minogue''' ([[Melbourne]], [[Australija]], [[28. maj]] [[1968]]), poznatija jednostavno kao '''Kylie''', je australijska [[pjevanje|pevačica]], [[tekstopisac]] i [[glumci|glumica]]. Postala je poznata nakon australijske sapunice ''Neighbours'', u kojoj je glumila dve godine. Od tada je počela da se bavi muzikom, što joj je donelo veliki uspehuspjeh i dobre kritike na javnoj sceni. Minogue je dobila nekoliko počasnih imena kao što su „Princeza Popa“ ili „Boginja Popa“. AustralijskaAustralijsko organizacijaUdruženje muzičkeDiskografske industrijeIndustrije (ARIA) odala joj je priznanje najplaćenijeg umetnika iz Australije svih vremena. Iako je rođena i odgojena u Melbourneu u Australiji, Minogue živi i radi u Ujedinjenom Kraljevstvu od 1990-ih.
 
Minogue je 1987. potpisala ugovor sa muzičkom kućom [[Pete Waterman Entertainment|PWL]] sa kojom je izdala svoj prvi studijski album ''[[Kylie (album)|Kylie]]''. Godine 1992. je napustila PWL i potpisala ugovor sa kućom [[Deconstruction Records]], gdje je 1994. izdala album ''[[Kylie Minogue (album)|Kylie Minogue]]'' i 1997. album pod nazivom ''[[Impossible Princess]]'', oba dobivši odlične kritike. Vraćajući se poznatijoj dance muzici, sklopila je ugovor sa kućom [[Parlophone]] i izdala album ''[[Light Years]]'' 2000. godine. Sljedeći album ''[[Fever (album Kylie Minogue)|Fever]]'' iz 2001. godine je bio hit u mnogim državama, uključujući i SAD. Vodeći singl „[[Can't Get You Out of My Head]]“ postao je jedan od najuspešnijih singlova 2000-ih, prodavši se u više od pet miliona kopija. Pored ovog, Minogue poznati singlovi su i „[[I Should Be So Lucky]]“, „[[Confide in Me]]“, „[[Spinning Around]]“, „[[Slow (pjesma)|Slow]]“, „[[2 Hearts]]“ kao i „[[All the Lovers]]“.
 
Od 2015. godine, Minogue je prodala preko 80 miliona kopija. Održala je nekoliko uspešnihuspješnih i kritički priznatih koncerata na svetskim turnejama, a primila je i nagradu australijske javne ličnosti godine za njene izvedbe. Godine 2008. dodeljen joj je orden [[Red britanskog carstva|Reda britanskog carstva]] za doprinos u muzici. Francuska vlada joj je dodelila titulu viteza Francuskog reda umjetnika i književnika zbog doprinosa u francuskoj kulturi. Minogue je nosilac počasne titule „Doktor Zdravstvenih Nauke“ [[Univerzitet Anglia Ruskin|Univerziteta Anglia Ruskin]] za njen trud u podizanju svesti o raku dojke. U novembru 2011. na 25-godišnjicu dodele muzičkih nagrada Australijske organizacije muzičke industrije, dobila je svoje počasno mesto u ARIA dvorani slavnih. U decembru 2016. ''[[Billboard]]'' ju je rangirao kao 18. najuspešnijeg muzičara svih vremena.
 
== Život i karijera ==