Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 83:
:::Ja sam našao [https://egzonimi.lzmk.hr/?p=2762 ovdje]. Također i [https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=62775 Hrvatska enciklopedija] koristi taj izraz. Vi odlučujete, ali ja mislim da je to ispravan izraz, tako se neće stvarati zabune s Turcima, jer ipak Turci i Turkijci nije isto. --[[Korisnik:Sashko1999|Sashko1999]] ([[Razgovor sa korisnikom:Sashko1999|razgovor]]) 15:40, 24 februar 2021 (CET)
::::Tehnički to jest „ispravan” izraz, ali se radi o pratički nepostojećoj reči. Na primer nema je u Rečniku Matice srpske, u Klajnovom rečniku stranih reči i izraza, nema je na HJP. To je kao da uzmeš neki deo automobila i pitaš deset automehaničara kako se zove, devet od deset će reći da se zove X, pet od njih da se još zove i Y, druga trojica da se usto zove i Z, a onaj deseti će reći nešto deseto. I onda ćeš u nekoj enciklopediji naći baš to deseto. [[Korisnik:Alalch Emis|Alalch Emis]] ([[Razgovor sa korisnikom:Alalch Emis|razgovor]]) 16:22, 24 februar 2021 (CET)
:::::Očito postoje nedoumice (dublete): Gornji [https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=62775 link] na Hrvatsku enciklopediju kaže: "turkijski narodi (Turkijci '''ili Turci u širem smislu''')", odrednica [https://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=55277 "Seldžuci"] kaže: "Seldžuci, ogranak '''turkijskog''' oguskoga plemena Kinik", a odrednica [http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=dlZjUBA%3D&keyword=Seld%C5%BEuci "Seldžuci"] na Hrv. jez. portalu kaže: "ogranak '''turskih''' oguskih plemena; u 11. st. osnovali prvi '''turski''' sultanat u Maloj Aziji". Svakako, mislim da je ''uobičajenije'' kod nas "Turci Seldžuci" nego "Turkijci Seldžuci". --[[Korisnik:Igor Windsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igor Windsor|razgovor]]) 16:31, 24 februar 2021 (CET)