Razlike između izmjena na stranici "Razgovor sa korisnikom:Sashko1999"

:: Nisam našao odrednicu "Turkijci" na Hrvatskom jezičnom portalu, samo pridev [http://hjp.znanje.hr/index.php?show=search_by_id&id=f19lUBN4&keyword=turkijski "turkijski"], koji se odnosi na jezike. S druge strane, sećam se sasvim dobro da sam u školi učio o "Turcima Seldžucima", pa je za sada najbolje ostaviti tako. Hvala na razumevanju, --[[Korisnik:Igor Windsor|Igor Windsor]] ([[Razgovor sa korisnikom:Igor Windsor|razgovor]]) 15:23, 24 februar 2021 (CET)
:::Ja sam našao [https://egzonimi.lzmk.hr/?p=2762 ovdje]. Također i [https://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=62775 Hrvatska enciklopedija] koristi taj izraz. Vi odlučujete, ali ja mislim da je to ispravan izraz, tako se neće stvarati zabune s Turcima, jer ipak Turci i Turkijci nije isto. --[[Korisnik:Sashko1999|Sashko1999]] ([[Razgovor sa korisnikom:Sashko1999|razgovor]]) 15:40, 24 februar 2021 (CET)
::::Tehnički to jest „ispravan” izraz, ali se radi o pratički nepostojećoj reči. Na primer nema je u Rečniku Matice srpske, u Klajnovom rečniku stranih reči i izraza, nema je na HJP. To je kao da uzmeš neki deo automobila i pitaš deset automehaničara kako se zove, devet od deset će reći da se zove X, pet od njih da se još zove i Y, druga trojica da se usto zove i Z, a onaj deseti će reći nešto deseto. I onda ćeš u nekoj enciklopediji naći baš to deseto. [[Korisnik:Alalch Emis|Alalch Emis]] ([[Razgovor sa korisnikom:Alalch Emis|razgovor]]) 16:22, 24 februar 2021 (CET)