Aleksandra Kovač – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 32:
 
U to vreme, ona i njena mlađa sestra Kristina, osnivaju duo pod nazivom K2 i potpisuju svoj prvi ugovor za menadžment kompaniju "Mismanagement" iz Londona (klijenti: Supertramp, [[Rod Stewart]], Chris de Burgh). Odlaze u London i sviraju svoju prvu turneju kao predgrupa Labi Sifre-u. Nastupaju u mnogobrojnim kultnim klubovima sirom UK - "Mean Fiddler", "The Orange", "Tea Rooms Des Artistes", a kao predgrupa i prateći vokali, poznatom pevaču grupe "Hot Chocolate", Errolu Brownu, sviraju turneje širom UK tokom 1993. godine. U sledećih pet godina, Aleksandra je radila sa mnogim velikim imenima svetske muzičke industrije, kao sto su - Derek Bramble, Rod Argent, Peter Van Hook i dr.
Nakon završenog ugovora sa kompanijom "Mismanagement", devojke dolaze u Beograd i ispunjene kreativnošću i pozitivnom energijom, komponuju i produciraju svoj prvi album "K2" koji se prodaje u tiražu od 70 000 i dolazi na mesto broj 1 svih ili skoro svih domaćih top lista. Uspešno promovišu ovaj album širom zemlje i krajem 1996. godine izdaju i svoj drugi album pod nazivom "Malo soula". U tom trenutku, u Jugoslaviji, ova dva albuma, kao i spotovi za singlove, predstavljaju nešto novo i sveže i Aleksandra stiče ugled jedne od najboljih soul pevačica na tlu svoje zemlje.
 
Godinu dana kasnije, devoje odlaze u Madrid, na poziv svetske muzičke kompanije EMI Spain, gde za istu kuću potpisuju ugovor za ploču za špansko tržište. Posle uspešne promocije albuma, i mini turneje, 1998. godine, grupa prekida rad.
Aleksandra odlučuje da nastavi svoju karijeru, ne samo kao pevačica i kompozitor, već i kao aranžer i producent. Krajem 1999. godine upoznaje talentovanog i progresivnog muzičkog producenta i muzičara Romana Gorseka, sa kojim osniva muzičku produkciju i izdavačku kuću RAprodukcija.
U to vreme Aleksandra dobija pozive da sarađuje sa najvećim imenima hrvatske i bosanske scene i piše hitove za [[Nina Badrić|Ninu Badrić]], [[Severina|Severinu]], [[Goran Karan|Gorana Karana]], [[Boris Novković|Borisa Novkovića]], [[Jacques Houdek|Jacquesa Houdeka]], [[Sandi Cenov|Sandija Cenova]], Ivanu Kindl, Deena[[Deen]]a, [[Vesna Pisarović|Vesnu Pisarović]] i dr.
Roman i Aleksandra počinju rad na Aleksandrinom maxi-singlu "You and me" koji sami produciraju i izdaju 2011. godine. Ovo izdanje sadrži četiri numere Aleksandrinih soulful, R&B kompozicija koje pričaju o njenim iskustvima u ljubavi i životu kroz mešavinu funka, soula i two step-a. Interesantno je to da se na ovom maxi-singlu nalaze prva dva break beat two step remiksa na Balkanu. Singl je pratio i upečatljiv videospot za retro soul hit "For better or worse".