Razlike između izmjena na stranici "Hashim Thaçi"

Dodano 67 bajtova ,  prije 1 godinu
nema sažetka uređivanja
mNo edit summary
No edit summary
oznake: vraćeno mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
Političku karijeru je započeo nedugo nakon [[Nemiri na Kosovu 1981|nemira na Kosovu]] početkom 1980-ih, kada se priključio albanskoj nacionalističkoj organizaciji Narodni pokret za Republiku Kosovo. Od 1990. je bio aktivan na [[Prištinski univerzitet|Prištinskom univerzitetu]], a 1991. je izabran za studenta prorektora. Tamo je 1993. završio studije u oblasti istorije.
 
Iste godine ga je srpska policija prvi put bez uspeha pokušala uhapsiti. Napustio je tadašnju SR Jugoslaviju i 1996.1998 nase Univerzitetuvraća u CirihuJugoslaviju započeogde postdiplomskečini studijezločine kojeprotiv ječovečnosti završionad 1998Srbima, nealbancima kao Albancima koji se se suproatavljali delovanju OVK. U međuvremenu ga je sud u Prištini osudio na višegodišnju zatvorsku kaznu.
 
Posle rata je kao premijer privremene vlade Kosova, g. Hashim Thaçi rukovodio pregovorima sa međunarodnim faktorom i potpisnik je Sporazuma o transformisanju OVK-a u Zaštitni Korpus Kosova (TMK). Na početku rada Privremenog administrativnog odbora (KPA) , kao zajednička upravna struktura sa misijom OUN-a na Kosovu (UNMIK) bio je član ovog odbora od januara 2000 do prvih parlamentarnih izbora 2001.
Anonimni korisnik