Ante Vranković

Pridružio se 20 februar 2011
m/м
nema sažetka uređivanja
m/м
Za svoj diplomski rad "Novi pogledi na lavlja kruništa i portret Plautile iz Arheološkog muzeja u Zagrebu" [[1995.]] godine je primio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.
 
Autor je dvije knjige te više od tristo predgovora, kritika, recenzija, eseja i prikaza u stručnim časopisima i novinama za kulturu (Život umjetnosti, Čovjek i prostor, Obavijesti Hrvatskog arheološkog društva, Glas Gradskog muzeja u Karlovcu, Hrvatska revija, [[Hrvatsko slovo]], Kaj, Školske novine, [[Slobodna Dalmacija]], [[Večernji list]], [[Novi list]], Matica, Nova Akropola, Croatia – putni časopis / Inflight Magazine, Euro City, Vrijeme srca, Kana, [[Modra lasta]], Varaždinske vijesti, Prigorski glasnik, Prigorje, itd.), kao i u drugim medijima (radio, TV, Internet). Riječ je uglavnom o radovima s područja povijesti umjetnosti, arheologije i likovne kritike, ali i s područja prava, povijesti, književnosti, teologije, građanske hrabrosti, ljudskih prava i dr.
 
Kao predsjednik Studijske sekcije [[Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti|ULUPUH-a]] izradio je prijedlog izmjena i dopuna kriterija za priznavanje prava samostalnih umjetnika na uplatu doprinosa, predan Hrvatskoj zajednici samostalnih umjetnika 30. svibnja 2005. Taj prijedlog je prihvaćen i unesen u ''Pravilnik o načinu i uvjetima za priznavanje prava samostalnih umjetnika...'', koji je stupio na snagu 21. kolovoza 2015.