Razgovor:Josip Mihalović – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
mNema sažetka izmjene
 
Red 5:
:Ako spomenemo narodnost, onda istini na volju moramo mađarsku (gle Slovensku Wikipediju, koja je tome posvetila jedno poglavlje). Ako se tome nekome nikako ne svidi, moglo bi se to i ispustiti - ali zašto? Zar su Mađari u cijelim vijekovima zajedništva nanjeli toliko zla Hrvatima, kao neki drugi narod, koji ih je - makar slavenski - napao i vodio etničko čišćenje? Stoga može mirno ostati njegova narodnost. Sretan Uskrs!
:: Uostalom: one fraze, da je ustao za autonomiju, ili da je bio za unitarizam - da oprostite, to je jednostavno lupetanje. Ako ima takvih izvora, trebali bi se navesti. U svakom slučaju među tadašnjim liberalnim krugovima nije mu bilo lako. Ali on se uostalom nije bavio politikom, nego obnovom - također divne zagrebačke katedrale. Ona je stradala u potresu 1880, ali u zadnjem, 2020.--[[Korisnik:Stebunik|Stebunik]] ([[Razgovor sa korisnikom:Stebunik|razgovor]]) 01:04, 14 april 2020 (CEST)
::: Dakako ništa ne smeta, ako napišemo, da je bio hrvatski kardinal. Slično i Haulik, makar je bio Slovak. --[[Korisnik:Stebunik|Stebunik]] ([[Razgovor sa korisnikom:Stebunik|razgovor]]) 01:06, 14 april 2020 (CEST)
Nazad na stranicu "Josip Mihalović".