Miki Jevremović – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
→‎Najpoznatije pesme: Dodane pjesme sa Splitskog i Sarajevskog festivala, velike uspješnice sa Juga
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
→‎Zanimljivosti: Nove informacije sa festivala i o popularnosti diljem Jugoslavije
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
Red 172:
 
== Zanimljivosti ==
* U vreme najveće popularnosti postojalo je rivalstvo između obožavaoca Mikija Jevremovića i [[Đorđe Marjanović|Đorđa Marjanovića]]. Tako su postojali klubovi vatrenih obožavaoca: „Đokisti“ i „Mikisti“.
* Miki Jevremović je veliku popularnost uživao na Splitskom festivalu, gdje je sa kraćim prekidima, nastupao gotovo u kontinuitetu od 1971. do 1989. Splitska publika ga je doživljavala kao svoga, redovito su ga nagrađivali ogromnim pljeskom, a iz godine u godinu za njegovih je nastupa na Prokurativama znalo padati i cvijeće na pozornicu iz obližnjih stanova od njegovih vjernih obožavatelja. Tu čast na “Splitu” nije imao niti jedan drugi pjevač.
* Mikija su obožavali i u Sarajevu, gdje je bio redovit gost na festivalu “Šlager sezone”, kao i čest gost na televiziji ili koncertima. Za razliku od publike u Dalmaciji, kojoj je poklanjao raspjevane mediteranske pjesme pune sunca i more, bosanskoj je publici Miki poklanjao pjesme pune srca i ljubavi, napose veoma emotivne balade sa ljubavnom porukom, kakve su bile npr. “Zaljubi se”. To ni ne čudi ako se zna da je njegova druga supruga bila Sarajka i pobjednica Izbora za Miss Bosne i Hercegovine.
 
== Izvori ==