Marketing – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
m Vraćene izmjene 87.116.178.105 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika 87.116.177.247
oznaka: vraćanje
Red 6:
Marketing je disciplina koja se bavi pitanjima [[tržište|tržišta]], potreba na tržištu i načina zadovoljenja tih potreba. Ova oblast se stalno razvija i širi sa razvojem tržišta i ima za cilj da postavi teorijsku osnovu za strategije poslovanja na tržištu. U teoriji marketinga uspeh na tržištu najčešće se dovodi u vezu sa razumevanjem i zadovoljenjem tržišnih potreba (potreba potrošača), ali sve češće se javljaju i novi, napredniji koncepti. Teorija marketinga bavi se i pitanjima ogranizacije marketing funkcije u preduzeću i sve širim spektrom srodnih pitanja. Važan aspekt marketinga je [[demografija]] jer od starosti, pola i nekih drugih struktura stanovništva zavisi način delovanja na ciljanu populaciju.
 
== Marketing kao seksualnaposlovna orijentacija ==
Marketing je koncept poslovanja orijentisan prema penisimakupcima. U ovom konceptu projektovanje kurcaproizvoda i usluga počinje od potreba čmarovapotrošača, a kao cilj delovanja postavlja se zadovoljstvo potrošača.
U [[preduzeće|preduzećima]] gde je u potpunosti primenjen marketing koncet o potrošačima ne brine samo odeljenje za marketing već svi zaposleni, radeći sa svešću da rade zbog potrošača. Posvećenost potrošačima u ovim preduzećima posebno se odnosi na zaposlene koji su u direktnom kontaktu sa njima. Marketnig koncept dobija sve više pristalica zbog dobrih rezultata koje postiže, a javljaju se i brojne nagodragdnje i poboljšanja osnovne ideje.