Charles Darwin – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Bot: Menjam datoteku/fajl Charles_Darwin_photograph_by_Julia_Margaret_Cameron,_1968.jpg sa Charles_Darwin_photograph_by_Julia_Margaret_Cameron,_1868.jpg.
Nema sažetka izmjene
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
Red 37:
Reakcija na Darvinovu knjigu bila je veoma brza. Neki biolozi prigovarali su Darvinu kako ne može dokazati svoje hipoteze. Drugi su kritikovali Darvinovu koncepciju o razvijanju različitih vrsta iz jedne. Međutim najžešći napadi na Darvinovu teoriju nisu dolazili od naučnika već od strane crkvenih predstavnika. Oni su mu spočitavali da teorija o prirodnoj selekciji poriče uticaj [[Bog]]a na stvaranje [[čovjek|čoveka]] i stavlja čoveka na istu razinu sa [[životinje|životinjama]].
 
Ostatak života Darvin je proveo proširujući različite aspekte problema koji je postavio u svom delu. Stoga je kasnije objavio još nekoliko knjiga u kojima je te probleme nastojao obrazložiti: Promenjivost životinja i biljaka pod domaćim uslovima (1868; The Variation of Animals and Plants Under Domestication), Poreklo čoveka (1871;The Descent of Man ), The Expression of the Emotions in Animals and Man (1872) i The Descent of Man and Selection in Relation to Sex (1872). Važnost Darvinova rada prepoznali su njegovi savremenici te je Darvin izbaran u Kraljevsko društvo (Royal Society) 1839. godine i u Francusku akademiju nauka (1878). Odana mu je počast i mestom pokopa u [[vestminster]]skoj opatiji, nakon što je [[19. 4.|19. aprila]] [[1882]]. preminuo u mestu Daun, grofovija [[Kent]].oni vole jesti banane
 
== Životopis ==