Požarevac – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Poništena izmjena 40758097 korisnika 93.86.47.3 (razgovor)
oznaka: poništenje
Nema sažetka izmjene
Red 62:
Krajem 19. veka u njemu je jedno vreme živeo [[Knez Miloš Obrenović]]. Oko letnjikovca podignutoj njegovoj ženi Ljubici je nastala ergela i naselje Ljubičevo.
 
Požarevac je poznat i po Ljubičevskim Konjičkim Igrama za koje grad izdvaja preko 300.000 evra i koje se tradicionalno održavaju svake prve nedelje u septembru na Požarevačkom Hipodromu.
Požarevac je poznat i po Ljubičevskim Konjičkim Igrama za koje grad izdvaja preko 300.000 evra i koje se tradicionalno održavaju svake prve nedelje u septembru na Požarevačkom Hipodromu. Poznati sugrađani su slikarka [[Milena Pavlović Barili]], Miodrag Al. Purković (doktor istorijskih nauka), Pavle Savić, Mihajlo Dinić ( Istoričar i akademik SANU), [[Dragana Mirković]], u selu Rabrovu je rođena poznata glumica [[Žanka Stokić]] kao i [[Milivoje Živanović]] u Požarevcu. [[Velibor Vasović]], poznati fudbaler Partizana,Galatasaraja iSalcburga,[[Saša Ilić]], poznati fudbaler, [[Slaviša Pajkić]], alijas Biba Struja, [[Dragoslav Jovanović]], poznati sportski radnik i predsednik Atletskog Saveza Jugoslavije, [[Sreten Mirković]], poznati bokser, [[Leontina Vukomanović]], poznata pevačica, [[Anđelka Prpić]] (Stević), srpska televizijska i pozorišna glumica i televizijska voditeljka, [[Danijela Dimitrovska]], poznata manekenka, [[Zoran Pajić]], srpski televizijski i filmski glumac i mnogi dr.
 
Posle Titove ideje da se na području Ljubičeva napravi Olimpijsko selo, i da po završetku igara svi objekti pripadnu Požarevcu,za vreme vladavine Slobodana Miloševića došlo se na ideju da se na spomen parku Čačalica sagradi opservatorija. Međutim, ništa od toga nije ostvareno.