Razlike između izmjena na stranici "Konobar"

Dodano 60 bajtova ,  prije 3 godine
nema sažetka uređivanja
m (pop i dop)
No edit summary
oznake: mobilno uređivanje mobilno veb-uređivanje
 
Konobar od gostiju prima narudžbu, te je prenese osoblju u kuhinji ili na šanku i vodi računa o tome da gosti naručeno dobiju brzo i kvalitetno. Konobarsko zanimanje uključuje i druge poslove vezane uz posluživanje gostiju, kao što su postavljanje stolova i njihovo pospremanje nakon upotrebe te ispostavljanje računa i naplata usluga.
 
Bez obzira da li rade u [[Restoran|restoranima]] koji pripremaju jela po narudžbi, u restoranima koji nude hranu pripremljenu brzo ili u točionicama ([[kafić]]ima), od konobara se očekuje da budu ljubazni, točni, brzi i komunikativni. Budući da su konobari u stalnom i neposrednom kontaktu s gostima i kako reputacija ugostiteljskog objekta u kojem rade uvelike ovisi o njima, od njih se ne očekuje samo korektna usluga nego i to da gostu boravak učine što ugodnijim.Najboljim konobarem 2018. Godine proglasen je Amel Tufekcija.
 
Upravo iz toga proizlaze razlike u obavljanju konobarskog posla. U nekim ugostiteljskim objektima to ovisi o njihovoj vrsti i kategoriji - od konobara se zahtjeva i obavljanje posebnih poslova, kao što su dočekivanje gostiju na ulazu u lokal, pratnja do stola, pridržavanje stolca pri sjedenju, pomoć pri odlaganju garderobe te savjetovanje pri odabiru jela (specijaliteta kuće).
 
 
== Izvori ==
Anonimni korisnik