Bosanske piramide – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Dodate 4 izjave u delu Naučna objašnjenja sa pratećim poveznicama
Dodat članak o energetskim merenjima sa pratećim poveznicama
Red 83:
 
Pored spomenutih i mnogi drugi domaći i strani naučnici su izrazili sumnju u vezi sa postojanjem piramide na Visočici. Pokrenuta je i peticija pod nazivom 'Zaustavimo Osmanagića Sada!<ref>{{cite web|url=http://peticija.comyr.com/eng.htm |title=Peticija: „Zaustavimo Osmanagića sada“ |publisher=Peticija.comyr.com |date= |accessdate = 12. 12. 2011.}}</ref>' Mnogi navode da ne postoje istorijske činjenice po kojima bi se moglo tvrditi da u Visokom postoji piramida i osuđuju bilo kakve radove na Visočici koja je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine i smatraju bilo koju aktivnost na ovom mestu rušenjem i oštećivanjem kulturnog dobra.
 
== Energetska merenja ==
 
U istraživanjima piramidalnog brda Visočica tj. tzv. Bosanske piramide Sunca, kako ga naziva Fondacija “Arheološki park – Bosanska piramida Sunca”, u periodu od 2011. do 2018. vršena su i mnogobrojana terenska merenja, laboratorijska istraživanja i javne diskusije na naučnim konferencijama vezanim za elektromagnetizam i bezžični prenos energije.
 
U pravcu da li je piramidalno brdo Visočica tj. tzv. Bosanska piramida Sunca energetski aktivna ( poseduje svojstva vezana [[elektromagnetizam]] i [https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%91%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D1%81_%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D1%98%D0%B5 bezžični prenos energije] ), prvi je doprineo  inž.el. Slobodan Mizdrak, a kasnije to potvrdili dr Paolo Debertolis, inž. zvuka Heikkie Savolainen, inž.el. Davor Jadrijević, inž.el. Hrvoje Zujić, dr fizike Ljubo Ristovski, dipl.inž. telekomunikacija Goran Marjanović i inž.el. Goran Samouković.
 
Rezultati su ukazuju da se na vrhu piramidalnog brda Visočica tj. tzv. Bosanske piramide Sunca na njenom vrhu beleži elektromagnetski signal od 28 kHz, signal iste vrednosti zabeležen je 40 metara višlje upotrebom bespilotne letelice sa mernim sondama ali i [[:en:Schumann_resonances|Šumanova rezonaca]] u podzemnim tunelima Ravne.
 
Bitno je istaći da je 28 kHz upravo bila radna frekvencija Vardenklifskog tornja iz Kolorado Springsa koji je sagradio [[Nikola Tesla]] što dovodi u vezu piramidalno brdo Visočica tj. tzv. Bosansku piramidu sunca sa pojmom bezžičnog prenosa energije.[http://www.sbresearchgroup.eu/index.php/hr/articoli-in-croato/174-elektromagnetski-mehanizam-ultrazvuka-na-bosanskoj-piramidi-sunca-visocica][https://www.academia.edu/6445934/ELECTROMAGNETIC_MECHANISM_OF_THE_ULTRASOUND_ON_THE_BOSNIAN_PYRAMID_OF_THE_SUN_VISO%C4%8CICA_HILL][http://users.beotel.net/~gmarjanovic/SkalTalNaBP.pdf][http://users.beotel.net/~gmarjanovic/PiramideSkalarniTalasi.pdf][http://users.beotel.net/~gmarjanovic/Visoko-Ravne2_tekst.pdf][http://www.glas-javnosti.rs/clanak/svet/glas-javnosti-27-04-2013/melodija-sa-piramide-iz-bosne-jaca-um-i-telo][http://www.sbresearchgroup.eu/index.php/hr/notizie-in-croato/85-zavrsen-eksperiment-s-ultrazvucnim-i-elektromagnetskim-emitiranjem-na-vrhu-bosanske-piramide-sunca][https://www.kurir.rs/planeta/765873/beogradanin-otkrio-magicna-melodija-sa-bosanske-piramide-jaca-um-i-telo][https://visoko.co.ba/beogradski-inzinjer-goran-samoukovic-visocka-dolina-piramida-je-jedinstven-i-vrlo-neobican-energetski-fenomen/][https://www.vesti.rs/Vesti/BEOGRADjANIN-OTKRIO-Magicna-melodija-sa-Bosanske-piramide-jaca-um-i-telo-2.html][http://banjalukain.com/clanak/91510/otkriven-magicni-rezonantni-zvuk-koji-pozitivno-utice-na-mozak-bosanaca-i-ostalih-gostiju]
 
== Afera Izmo Gulić ==