Faces (film) – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m Bot: dodato Authority control 2
mNema sažetka izmjene
Red 4:
'''''Faces''''' ({{jez-sh|Lica}}) je [[SAD|američki]] crno-bijeli igrani film snimljen 1968. godine u režiji [[John Cassavetes|Johna Cassavetesa]], poznat kao jedno od prvih modernih [[Nezavisni film|nezavisnih]] [[Artigat|umjetničkih]] ostvarenja koje je imalo uspjeh kod šire publike.
 
Po žanru je drama. Protagonisti, koje tumače [[John Marley]] i [[Lynn Carlin]] su sredovječni bračni par Richard i Maria Forst, čiji se brak počne raspadati nakon iznenadne JohnoveRichardove objave kako je namjerava napustiti. Radnja prikazuje kako se oboje supružnika pokušava prilagoditi novim okolnostima tokom sljedeće noći - Richard u društvu svojih kolega iz poslovnih svijeta prije nego što se sretne sa prostitutkom (čiji lik tumači Cassevetesova supruga [[Gena Rowlands]]), a Maria u društvu prijateljica prije nego što upozna mladog [[Hipici|hipika]] (čiji lik tumači [[Seymour Cassel]]).
 
Cassavetes je ''Faces'' pokušavao snimiti nekoliko godina, te je pristao glumiti čak u pet filmova (uključujući znameniti Dvanaest žigosanih) samo zato da bi prikupio nužan novac. ''Faces'' je predstavljao njegov posljednji film snimljen u crno-bijeloj tehnici, a isticao je tada prilično popularnim [[cinema verite]] stilom, odnosno inzistiranjem na što većoj autentičnosti. Kao dio lokacija je Cassavetes, između ostalog, koristio vlastitu kuću. U filmu se inzistiralo na što većem broju krupnih planova, a oni su često stvarali uznemirujući ugođaj; opći ton filma je bio mračan i depresivan, bez ikakve naznake nade u bolje sutra za ijednog od likova. Neko vrijeme se na setu nalazio i mladi [[Steven Spielberg]] koji je preko Cassavetesa nastojao steći uvid u režijske vještine. Cassavetes je originalno snimio ''Faces'' u trajanju od šest sati, ali je tada verzija danas izgubljena; umjesto toga je sačuvao nekoliko kraćih, uključujući onu koja je na [[29. venecijanski filmski festival|venecijanskoj Mostri]] donijela [[Kup Volpi]] Johnu Marleyu.
Red 36:
[[Kategorija:Dramski filmovi]]
[[Kategorija:Art filmovi]]
[[Kategorija:Authority control 2]]