Wikipedija:Pijaca – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 443:
Projektat koji nosi prefiks SH (Srpskohrvatski) nažalost ima tekstova koji su pisani tako da srpskom čitaocu mogu samo da ogade i samu pomiso da se odavde informiše. Jedan od takvih je i članak [[Srpstvo]], o čemu sam već pisao. Taj bedni tekst o pojmu koji je vekovima za srpski narod imao afirmativno značenje definiše kao nekakav nacionalistički (čitaj šovinistički) trip. Na samom početku teksta stoji pljuvačka definicija (koga ne mrzi neka pogleda) koja kada se upredi sa rečnikom nema blage veze. https://en.wiktionary.org/wiki/Serbdom Pokušao sam par puta da taj tekst malo uljudim, ali kolega Orijentolog ne dozvoljava da se piše bilo šta što bi moglo da baci drugačije svetlo na ovaj pojam. Nikave argumentacije (eno stranice za razgovor) tu ne pomažu. Eto, on je ovede cenzor pa mu se može. To i ne bi bilo toliko tužno da takvo ponašanje umesto da bude sankcionisano nije podržano od strane administratora E.A. Po-a. Juče sam postavio citate [[Petar II Petrović Njegoš|P.P. Njegoša]], koji su obrisani od strane pomenutog administratora. Moj doprinos ovom projektu je ocenjen kao pisanje besmislica. Uz put sam obavešten da ću biti blokiran na minimalno godinu dana, ako tako nastavim da pišem. Dakle citiranje Njegoševih stihova, direktno povezanih sa temom kojom se članak bavi su razlog za dugotrajni blok. Njegoš je svojim pisanjem jasno stavljao do znanja da je Srbin, ali ovde to nekome izgleda smeta. Pa gospodo ako nemam pravo Njegoševim stihovima argumentujem stranice ovog projekta onda ja stvarno i nemam šta da tražim na njemu. Izgleda da je nezgodno da neko pročita stih iz Gorskog vijenca gde Njegoš kaže "Mala ti je žertva sva Srbija od Dunava do mora sinjega?". Gde je ta Srbija kraj "mora sinjega", ako ne u Crnoj Gori. U Istri? Da li to nekoga žulja istina da je Njegoš sebe smatrao Srbinom, a Crnu Goru srpskom zemljom. Nije stvar u tome da li je Njegoš bio u pravu ili nije i ja se time ne bavim, ja samo njegovim stihovima ukazujem na njegove stavove. Zbog toga ćete me banovati? Pa izvolite, banujte me. Kakav doprinos bi ja ovde trebalo da dam ako vama istina smeta? Tužno je da projekat koji bi trebalo da spaja nas koji govorimo istim jezikom ovako funkcioniše.--[[Korisnik:Orion1964|Orion1964]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orion1964|razgovor]]) 08:44, 18 januar 2019 (CET)
 
::Evo, uneo sam referenciran sadržaj na stranici Srpstvo, koji je korisnik Orijentolog obrisao. Napisao sam šta su o pojmu Srpstvo pisali Šantić, Dučić, Jovan Jovanović Zmaj i Omer-beg Sulejmanpašić. Pitam admine, ako ih ovde ima, kojim pravom se ovaj referenciran sadržaj uklanja i zbog čega se ovakvo ponašanje ne sankcioniše. Kojim pravom se uklanjaju reči najvećih srpskih pesnika i pisaca? Da li je ovo privatni projekat na kom neki likovi imaju pravo da rade šta hoće?--[[Korisnik:Orion1964|Orion1964]] ([[Razgovor sa korisnikom:Orion1964|razgovor]]) 22:56, 18 januar 2019 (CET)
 
::Ponovo ističem, Njegoš i Šantić nisu bili srpski pisci. A dodajem i Sulejmanpašića :D --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">E.A.</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Poe</font>]] 21:50, 18 januar 2019 (CET)