Snežana Dakić – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 5:
Osmislila je koncept i naziv prvog domaceg life style televiziskog kanala ZENSKA TV. Tu je bila i glavna i odgovorna urednica od osnivanja 2015 do kraja 2017. Trenutno na Ženskoj TV uredjuje i vodi dve emisije.
 
U novinarstvo je ušla kao srednjoškolka, na radiju ("Prekobrojni čas" [[Studio B|Studija B]], "[[Index 202|Index" 202]] i "Niko kao ja" na Radio Beogradu). Od [[1991]].do [[1996]]. radi na Radio Politici kao novinar, voditelj i autor (noćni kontakt program "Strogo poverljivo", "Teleordinacija", "U trendu", kvizovi, informativni program). Godine [[1992]].priprema i vodi emisiju "Stil" na TV Studio B, uporedo sa radom na radiju. Od 1993. radi kao prezenter vesti na TV Politika. Iste godine pokreće kolažnu radio emisiju "U trendu" koja je imala veliki odjek i godinu dana kasnije dobila svoje tv izdanje.
 
Njena autorska TV emisija "U trendu"\ "Zivot u trendu" sa uspehom se prikazivala 22 godine na tri televizije i stekla kultni status i postala prepoznatljiv brend za sve generacije gledalaca.
 
[[1994]]. na TV Politika otpočinje autorsku TV emisiju o stilu života, modi, umetnosti i dizajnu "U trendu", kao desetominutnu dnevnu formu koja se emitovala više puta u toku dana. Bila je to prva emisija kratke forme sa frekventnim reemitovanjem tipa [[infotainment]] na srpskim tv kanalima, a tri godine kasnije, 1997. prerasta u nedeljni kolažni tv magazin.
 
Godine [[2000]]. Snežana Dakić sa emisijom "U Trendu" prelazi sa TV Politika na [[BK televizija|BKTV]] gde će ostati do [[2006]]. Format je varirao: od 35-to minutnog kolažnog, reportažnog do jednoipočasovnih talk show emisija snimanih u studiju.
 
Emisiju "U trendu" obeležile su česte reportaže iz inostranstva i intervjui sa poznatim ličnostima iz sveta mode, filma, muzike i umetnosti, među kojima su modni kreatori Karl Lagerfeld, Roberto Kavali], Džon Galijano, glumci [[Džon Travolta]], [[Hale Beri]], [[Izabela Roselini]], [[Pirs Brosnan]], [[Džon Kliz]], Žan Klod Van Dam, muzička legenda Malkolm Meklaren, filmski režiser Džems Kameron, slikar Vladimir Veličković i mnogi drugi manje ili više poznati kreatori trendova.