Moć – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
Red 28:
 
Tako da danas na običan svijet najveći uticaj ima mafija i politika na jednoj strani i sport na drugoj i sve to psredstvom medija, kojima se može prepisati apsolutna moć nad generacijama 21.-og vijeka.
U današnjem svijetu moć predstavlja sve. Da bi došli do moći ljudi su spremni da učine svašta. Danas jedan od znacajnijih oblika moći jeste neko mjesto u svijetu politike. Političari trenutno imajuimju veliku moć nad običnim svijetom, iako bi oni trebali da budu predstavnici i glas naroda oni se ponasaju kao apsolutni vladari, ponekad diktatorski. Imati moć nosi veliku odgovornost i zato treba dobro razmisliti kome se ona povjerava, jer u protivnom mogu nastradati mnogi nevini zivoti.
Jedan od najznačajnijih oblika moći predstavljaju mediji. Počevši od novina, pa radio, televizija i na kraju internet. Svaki oblik javnog informisanja ima uticaj na način i tok naših života.
Mediji su veoma korisna karika u savremenom i brzom načinu života, ali u pogrešnim rukama veoma je opasna po obične ljude. Zbog toga bi mediji morali biti nezavisni i da nemaju nikakve uticaje os strane političkih lidera. To jest mediji bi trebali da izvestavaju onako kako jeste, bez cenzure.