Razlike između izmjena na stranici "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"

„Bitlsi“, u gardijskim uniformama, sa duvačkim instrumentima, po prvi put sa brkovima i bradom sastavni je deo svih verzija ovog albuma.
Međutim u [[Sjedinjene Američke Države|američkom]] izdanju, na tome se sve i završava, jer se iza grupe nalazi samo žuti zid.
U [[Velika Britanija|britanskom]] (evropskom) izdanju, iza „Bitlsa“ se nalazi gomila ljudi, značajnih u tadašnjem i prošlom vremenu- među njima su [[Albert Ajnštajn]], [[Karl Marks]], [[Oskar Vajld]], [[Merilin Monro]],... pa čak i sami „Bitlsi“ sa izgledom od pre ovog albuma. „Bitlsi“ su željeli da i [[Adolf Hitler]], [[Mahatma Gandhi]] i [[Isus]] budu na omotu, međutim, prijedlog je bio neuspješan, a u slučaju Isusa smatralo se da bi to moglo izazvati kontroverze među brojnim kršćanima, s obzirom na Lenonov intervju dat jednom britanskom časopisu objavljenom marta [[1966.]], u kojem je izjavio da su Bitlsi "popularniji od Isusa", kojakao jei zbog"da pogrešneće interpretacijehrišćanstvo nestati", izazvalašto je izazvalo burne reakcije tokom njihove posljednje američke turneje avgusta te godine - prevashodno u izrazito konzervativnim sredinama, naposetj. u saveznim državama na jugu - praćene masovnim bojkotima koncerata, prijetnjama smrću od strane Ku Klux Klana, čak i ritualnim spaljivanjem na lomačama Lenonovih knjiga, te ploča i fotografija "čuvene četvorke".
Ispod članova grupe je cvetni dekor sa natpisom “The Beatles”.
Anonimni korisnik