Aram Hačaturjan – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 20:
 
== Život ==
Aram Hačaturjan je rođen u Tbilisiju, Gruzija, Rusko carstvo u siromašnoj jermenskoj porodici. U svojoj mladosti, bio je fasciniran muzikom koju je slušao oko sebe, ali u početku nije proučavao muziku niti učio kako da je čita. Godine 1921, otputovao je u Moskvu kako bi se pridružio svom bratu, ne znajući ni reč ruskog. Iako nije imao gotovo nikakvog muzičkog obrazovanja, Hačaturjan je pokazao takav talenat da je primljen na Gnesin institut, gde je studirao violončelo kod Mihaila Gnesina i upisao kurs kompozicije (1925).
Rodio se tad i tad, umro tad i tad, da da..........s sve to. Sto je vazno je da su 1932. DA 1932. Našli primerke 20 kondoma u đubretu sa DNK-om prepoznatom od Arama.
 
Godine 1929, prebacio se na Moskovski konzervatorijum, gde je studirao kod Nikolaja Mjaskovskog. U 1930-im godinama, oženio se kompozitorkom Ninom Marakovom, koleginicom iz klase Mjaskovskog. Godine 1951, postao je profesor na Gnesin muzičkoj akademiji i Moskovskom konzervatorijumu. Takođe je bio na važnim mestima u Sindikatu kompozitora, koji je kasnije oštro optužio neka njegova dela da pripadaju muzičkom „formalizmu“, zajedno sa delima Sergeja Prokofjeva i Dmitrija Šostakoviča. Ova tri kompozitora postali su takozvani „titani“ sovjetske muzike, uživajući svetski ugled kao jedni od vodećih kompozitora 20. veka.
 
== Muzika ==