Razlike između izmjena na stranici "Razgovor:Republika Srpska Krajina"

nema sažetka uređivanja
m (Vraćene izmjene 84.227.210.96 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika Autobot)
:RSK nikad nije bio dio srpskih zemalja. To je vazda bila hrvatska zemlja, samo su poslije Srbi (hrpa njih) naselili bježeći pred Turcima. Nepristojno je u kući u koju se primljen govoriti da je tvoja, pogotovo velik teritorij. I [[Republika Srpska]] nastala je bijegom pred Turcima. Povijesna je Srbija od Zemuna do kraja Kosova. U Zemun u je povijesna hrvatska granica, Sandžak je bošnjački, a Kosovo albansko. Znači samo ostatak, a to je Beogradski pašaluk. I većina Hrvata su tijekom rata bili antifašisti, jer je Hrvatska s najviše ljudskih gubitaka na svijetu izraz borbe protiv fašizma. Samo šačica bolesničkih fašističkih slugu ustaša bacila je ljagu na pošteni hrvatski narod.
 
Vi tzv.srbi bas volite puno lagati ali kao sto je vas A. G. Matoš znao nesto o Srbima reći : “Srbima je laž od Boga.” u Finskoj se i dan danas kaže : “Lažes kao srbin”, Desetljetcima se je čula tvrdnja sa strane domaći izdajnika (Partizana i Komunista) te srpskih Komunista, Partizana i Četnika da su Hrvati u dobu N.D.H. činili zločine nad takozvanim "srpskim" stanovništvu (za koje sa danas zahvaljujući genetici znade da su hrvatski pravoslavci, pravoslavni Vlasi ili pravoslavni Dukljani koje je Srpska Pravoslavna Crkva radi vjere proglasila Srbima).
??????????sta su hrvati dali za "antifasizam" tokom II Sv. rata??? hej, koliko lazes ne moze se ni opisati... kosovo albansko?? pa sto nemaju ime za tu zemlju ako je njihova? kosovo siptarsko a krajina nije srpska a od uvek je bila srpska zemlja??!! i koliko je stanovnika bilo u RSK??? 300 000 srba i 170 000 hrvata??? ko je uredio ovo da mi je znati...
 
Čudno je samo da ti isti koji to tvrde zaboravljaju srpsku represiju za vrijeme Kraljevine Jugoslavije. Hrvati su zatvarani, zlostavljani, ubijani, nametnuti im je čirilicno pismo, negirani hrvatski jezik, ... a i puno Hrvata je od 1918-1941 "progutao mrak" i nikad se nisu više našli (u Slavoniji, Lici, Hercegovini, Srijemu, Sandžaku itd.). Radi tih represija je Dr. Ante Pavelić osnovao Ustašku organizaciju 7. siječnja 1929. u Italiji. Između 1929. i 1941. pokret je djelovao kao domoljubna organizacija s ciljem stvaranja nezavisne hrvatske države koja bi obuhvaćala i čitavu BiH, Sandžak, Srijem, Banat, Bačku i Boku Kotorsku.
--[[User:83.131.150.101|83.131.150.101]] 19:22, 3 srpanj-јул 2007 (CEST)
 
Članovi pokreta izveli su 1932. napad na žandarmerijsku stanicu u Brušanima kraj Gospića, a 1934. sudjelovali su u pripremi i izvedbi atentata na kralja Aleksandra u Marseillesu.
 
Kada se je Dr. Ante Pavelić vratio sa 700 Ustaša iz emigracije u Hrvatsku u travnju 1941 se je Hrvatska ali i Sandžak i Bosna i Hercegovina našla u kaosu koji je ostavio slom Kraljevine Jugoslavije u kojim su Srbi bili vodeći u vojsci, sudstvu, policiji, carini itd. Vojnici Kraljevine Jugoslavije su bili od Njemaca zarobljeni ali su Slovenci i Hrvati kao saveznici Nijemaca ubrzo pušteni na slobodu dok su Srbi ostali u zarobljeništvu.
 
I ako je Nezavisna Država Hrvatska proglašena 10. travnja 1941 je Poglavnik Dr. Ante Pavelić stigao tek nekoliko dana kasnije u Zagreb. Dok su hrvatski dompljubi i Ustaše preuzeli vlast na kojima su u vlastitoj zemlji do proglašenja N.D.H. od 1918 do 1941 bili Srbi je prošlo nekoliko tjedana ili čak nekoliko mjeseci.
 
Srbi su odmah nakon proglašenja N.D.H. počeli sa razaranjima sela i zvjerskim ubijanjima hrvatski Muslimana i Katolika u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Novo stvorena hrvatska država nije još niti funktionirala kad su lokalni "Srbi" i ostatci poražene vojske Kraljevine Jugoslavije koji su uspjeli pobjeći počeli sa njihovim djelima.
 
Jedna od najskupljih i najrijedžih knjiga iz doba N.D.H. je njemačka knjiga koja svjedoći o razaranjima i zvjerstvima pobunjenika.
 
U njoj se razlikuju sljedeće formacije srpski pobunjenika :
 
- Četnika
 
- Četnički Komunista
 
- Komunista (Partizana)
 
 
Knjiga : Greueltaten und Verwüstungen der Aufrührer im Unabhängigen Staat Kroatien
 
Knjiga "Greueltaten und Verwüstungen der Aufrührer im Unabhängigen Staate Kroatien in den ersten Lebensmonaten des kroatischen Nationalstaates" je izdana po nalogu Ministarstva Vanjskih Poslova u 1942 godini.
 
Ime knjige prevedeno na hrvatski jezik je : "Zvjerstva i razaranja pobunjenika u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u prvim mjesecima života hrvatske nacionalne države."
 
Knjiga se je koristila izključivo za diplomatske potrebe.
Anonimni korisnik