Gabo Djara – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 8:
Овај пролог који се провлачи кроз целу књигу је домородачки ''вјерују'' и нада да се да ће стваралац природе и живота победити оне који их уништавају.
 
У ''Уводу'', Божић пише о Гулвирију ({{јез-енгл|Gulwiri}}), домороцу који је са њим делио затворску ћелију и који је тврдио за себе да је у сродству са дрвећем. Божић је патио од [[пролив]]а. Гулвири је тврдио да дрвеће поседује ''дал'', тј. чаролију за лечење пролива. У свом призивању чаролије, Гулвири је на бетону цртао затворске ћелије од.цртао дрвеће, опонашајући гуљење и дробљење коре дрвета коју би Божић требало да жваће. Тражио је дрво које је у братству са Божићем јер је мислио да дрво које не лечи Божића вероватно није у сродству са њим.
 
<blockquote>"Током ноћи више пута сам чуо како шапуће стару племенску песму којом је хвалио поједине биљке зарад слатког [[нектар]]а, доброг урода и дубоке хладовине током врелих сунчаних дана. Молио их је да ме прихвате као свог рођака коже. „Јадничак болесни, биће он добар према вама.” Мора да је дрвеће одговорило на његове молбе јер, кад сам се следећег јутра пробудио, осетио сам да сам исцељен."</blockquote>