Nova TV – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Kolega2357 (razgovor | doprinos)
m robot kozmetičke promjene
promjena vlasnika
oznaka: uređivanje izvornog koda (2017)
Red 14:
}}
 
'''Nova TV''' je [[hrvatska]] komercijalna televizijska postaja, trenutno u 100 postotnom vlasništvu '''CME Grupe'''.
 
Program je počela emitirati [[28. svibnja]] [[2000]]. kao prva hrvatska [[komercijalna televizija]] s nacionalnom koncesijom i ubrzo postala vrlo popularna među gledateljima. Najpoznatija je po svom informativnoj emisiji '''Dnevnik Nove TV''' i [[reality show]]ovima od kojih je najpopularniji bio Story SuperNova Music Talents, a uskoro je uslijedio [[Hrvatski Idol]]. Program Nove TV se prvenstveno sastoji od različitih televizijskih serija i emisija, kao i crtića, filmova i dnevnih vijesti. Na Novoj TV se prikazuju hrvatske humorističke serije: "[[Naša Mala Klinika]]" i "[[Bumerang (TV serija)|Bumerang]]". Također, prikazuju se novije popularne američke serije kao Izgubljeni (Lost), [[Kućanice]] (Desperate Housewives), Medij (Medium) itd. Nova TV emitirala je i američku dnevnu sapunicu Strasti (Passions). Prijenosi sportskih događaja su također povremeno dio njezina programa. Signal Nove TV obuhvaća oko 90% teritorija države.
Red 22:
 
Na Novoj TV su radile i još rade neke TV ličnosti: [[Oliver Mlakar]], [[Siniša Svilan]], [[Petar Vlahov]], [[Andrija Jarak]], [[Alka Vuica]], [[Željko Rogošić]], [[Vinko Štefanec]], [[Saša Kopljar]], [[Mirjana Hrga]], [[Arijana Čulina]], [[Monika Kravić]], [[Mirna Berend]] itd.
 
2017. je objavljeno kako je CME Group svoja poduzeća u Hrvatskoj i Sloveniji, koja uključuju i Novu TV, prodala medijskoj kući United Group.
 
[[Kategorija:TV-stanice u Hrvatskoj]]