Wikipedija:Pijaca – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 738:
#Što se tiče konvertora sa sr.wiki i njegove adekvatnosti za funkciju koja mu je namenjena mislim da on ima probleme sa pojedinim slučajevima dž u џ: ne prepoznaje svuda oblike kao što su nadživeti ili odžvakao ili recimo podžiri možda nadžena - ne znam baš dal` te reči postoje. U ostalim slučajevima čini mi se da dobro obavlja svoj posao. Ono što mi se čini da je razlog zašto on nije do sad implementiran na sh.wiki je prost nedostatak volje, vremena, sredstava i/ili znanja. Najčešće tako biva: definitivno mora da se neko prihvati tog posla sam od sebe ili da pita da ne kažem cima za rukav nekog drugog da mu to obavi. Moguće da ima developera u Medijaviki zajednici koji bi to uradili ali sigurno bi ih se moralo kontaktirati... da li to ljudi znaju gde i kako to uraditi to je možda problem za sebe. Nije to mnogo ni važno ako ovo sada što pokušavamo uspe.
Moja želja je pre svega bila da pokušam da omogućim sličnu ako ne i istu funkcionalnost upotrebe koja postoji na sr.wiki. Naravno težimo da se postigne i bolja ali čini mi se da je to već pitanje želja i mogućnosti, tačnije njihovog odnos - sve u svemu domen trenutno nepoznat a i nepotreban za razmatranje. Da li će se ovim - ja ga zovem unapređenjem - prestići sr, hr ili bs.wiki po čitanosti ili participativnosti, ili dostići en.wiki ili neka druga po tim istim kriterijuma, to ne znam: možemo to da želimo i da se trudimo da tako bude, ali šta će vreme doneti je nepoznanica. Mislim pak da ova promena može da donese dobre stvari - ja ću se sa svoje strane truditi da krajnji produkt ne bude bofl i ne sumnjam da bi mi u tome dobro došla pomoć ali šta će od toga svega biti nisam siguran. Znam samo da želim da probam pa šta bude. Pozabavivši sa gorepomenutim pitanjima, pre svega kolege Srdjana i Conquistadora shvatio sam da je zalogaj koji sam hteo da progutam verovatno veći nego što sam zamislio, i izgleda će mi trebati više vremena od planiranog ali dobro možda neka funkcionalnost bude gotova do kraja leta. Možda i ranije, ali moguće da i ne. Bolje i da ne pominjem rokove: Edgare, udavićeš me što uopšte pomenuh rok od tedan dana - nisam pametan ni šta sad uraditi sa ovom diskusijom, da li da ostane glasanje ili ne, pojma nemam. Ja ću svakako nastojati da se povremeno javljam možda i editujem ponešto od naših članaka... pa tako... kako bude: Nigdar ni bilo da ni nekak bilo ;-) Aj uzdravlje, --[[user:biblbroks|biblbroks]] ([[User talk:Biblbroks|разговор]]) 00:34, 6 juli 2017 (CEST)
 
:Ajde, da se barba Edgar onda korigira :D Rok za glasanja ističe sedam dana nakon što se diskusija po ovom pitanju zaključi. Dakle, na taj način nitko od kolega nije vremenski ograničen i diskusija se može potpuno i jasno provesti, a opet, kada ona bude gotova, spriječit ćemo da odluka ostane "visjeti u zraku". Naravno, neovisno o gore navedenim glasovima, trenutno, ukoliko iz diskusije proizađe zaključak da bi se ova implementacija trebala odgoditi ili pak se od nje potpuno odustati, taj će se zaključak poštovati. U suprotnome, gledat će se odluka samih korisnika. Naravno, a vjerujem da je to svima jasno, trebalo bi nastojati postići konsenzus po ovom pitanju tako da ne bude kasnijih problema.
:Apropo prigovora, naravno da se slažem s time da se produkt u svojoj punoj formi ne bi trebao implementirati sve dok se svi potencijalno veći problemi ne riješe, ali sam glasao za i dalje stojim pri tome, da je ova ideja dobra i da bi se trebala provesti; na taj bismo način privukli, vjerujem, određen broj korisnika, a isto tako i riješili neke lingvističke probleme koje sami imamo. Naravno, kolege će istaknuti valjane i konstruktivne prigovore pa ćemo vidjeti kako bi se isti trebali riješiti i onda implementirati cijelu stvar, ako se tako dogovorimo, kada isti budu adresirani i korigirani :) --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">E.A.</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Poe</font>]] 02:03, 6 juli 2017 (CEST)