Banovići – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 55:
== Kultura ==
Zgrada Radničkog doma u Banovićima središte je kulturnih događanja. U ovom prelijepom zdanju smještene su između ostalih: prostorije radija i televizije Banovići, gradska biblioteka i čitaonica, savremeno opremljena i jedna od najboljih u BiH, pozorišna sala, zatim bilijar sala i restoran. Nedavno je puštena u funkciju obnovljena i rekonstruisana I faza "Bosanskog kulturnog centra" (ranije gradsko kino).
 
=== Nacionalni spomenici ===
Na listi [[Nacionalni spomenik BiH|nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine]] za općinu Banovići se nalaze sljedeći spomenici:
* [[Stećci u Banovići Selu]], (historijski spomenik). <ref>{{Cite web |url=http://www.kons.gov.ba/main.php?mod=spomenici&extra=Odluke&blok=2&indexGrad=1&lang=1&idGrad=1 |title=Spisak nacionalnih spomenika po mjestima (općina Banovići) |work=Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine |accessdate= 26. 11. 2015}}</ref>
 
 
== Turizam ==
Linija 67 ⟶ 72:
EDIN VIŠĆA najbolji fudbaler "Budućnosti"i reprezentativac BiH, poznati rudar Abdurahman Babajić , Mirza Begić, poznati košarkaš i Dragan Đurić, policajac.
 
== Reference ==
{{reference}}
== Vanjske veze ==
* [http://www.opcina-banovici.com.ba Službena stranica općine Banovići]