Gordana Đilas – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 20:
U [[Biblioteka Matice srpske|Biblioteci Matice srpske]] radi od [[1989]]. godine, u Odeljenju za imensku, predmetnu i decimalnu obradu monografskih publikacija, a od [[1992]]. vodi Zavičajnu zbirku [[Vojvodina|Vojvodine]]. Od [[2007]]. zamenik je rukovodioca Odeljenja za čuvanje i korišćenje publikacija, a od [[2009]]. rukovodilac je ovog odeljenja. Stručni bibliotekarski ispit položila u [[Biblioteka Matice srpske|Biblioteci Matice srpske]] [[1989]], odbranivši rad pod naslovom „Katalog knjiga Rastka Petrovića u Biblioteci Matice srpske”. Zvanje višeg bibliotekara stekla [[2002]]. godine, a bibliotekara savetnika [[2005]].
 
U [[Biblioteka Matice srpske|Biblioteci Matice srpske]] priredila je izložbe: ''Silvije Strahimir Kranjčević, Srpska književna zadruga, Momčilo Nastasijević, Svetozar Miletić i Matica srpska, Glasnik Društva srpske slovesnosti, Branko Radičević, Matica srpska: 1826–2001'' i ''Aleksandar Tišma''. Predsednik je Podružnice bibliotekara [[Biblioteka Matice srpske|Biblioteke Matice srpske]] fakultetai [[Univerzitet u Novom Sadu|Univerziteta u Novom Sadu]] i viših škola u [[Vojvodina|Vojvodini]]. Član–saradnik [[Matica srpska|Matice srpske]] od [[1999]]. godine. Član je redakcije Glasa biblioteke ([[Čačak]]) i Odbora Leksikografskog odeljenja Matice srpske od [[2012]]. Objavila je u Godišnjaku [[Biblioteka Matice srpske|Biblioteke Matice srpske]] niz tekstova o značajnim ličnostima iz istorije Biblioteke Matice srpske - Jovanu Radoniću, Jovanu Đorđeviću, Jovanu Subotiću, Borislavu Mihajloviću Mihizu, Jovanu Jovanoviću Zmaju, Mileti i Milutinu Jakšiću, Kamenku Subotiću, Milanu Saviću, Aleksandru Sandiću, Žarku Vasiljeviću, Dimitriju Kiriloviću, Vasi Stajiću, Marku Maletinu, Franji Malinu, Kosti i Nikoli Milutinoviću, Konstantinu Peičiću, Trivi Militaru, Jovanu Boškoviću, Svetislavu Banici, Tomi Teodoroviću i Suboti Mladenoviću.
 
Jedan je od autora akreditovanog programa ''Rad sa korisnicima u bibliotekama'', [[2014]]. i ''Bibliografija''. ''Bibliografska istraživanja i izrada personalnih bibliografija'', [[2015]]. Učestvovala je na brojnim bibliotečkim i književnim skupovima.
 
=== Bibliografski rad ===