Wikipedija:Članci za brisanje – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 229:
Sve najbolje,
kopirajt/pravni tim Branimira Štulića i /c/ azramusic, Zoran Živković
 
:Gospodine Živkoviću, ja se nadam da se vi šalite kada kažete da sam ja bio uvredljiv i agresivan? Bio sam izrazito kulturan, možda malo ironičan na trenutke (ali ironija je daleko od toga), a vi ste taj koji je prijetio eskalacijom i sličnim stvarima. Tako da, molit ću vas lijepo, suzdržite se od suludih komentara i vrijednosnih sudova. Dakle, što se samog spora tiče. Tako je, Azra nije isto što i Beatlesi, ali je bend, isto kao i Beatlesi i na nju se, dakle, odnose ista pravila. I da, naravno da ja nisam javnost (a to što se skrivam iza pseudonima je u ovoj priči potpuno irelevantno; uostalom, ja članak nisam ni taknuo), ali postoje javno dostupne informacije i temeljem njih se može konstruirati članak. Javnost i javno dostupne informacije nisu isto.
:Dalje, naravno da se pozivam na pravnu osnovu jer inače ovaj zahtjev nema smisla. U suprotnome, g. Štulić nema apsolutno nikakvo pravo zahtijevati brisanje članka, odnosno ima, ali tom zahtjevu nitko ne mora udovoljiti; zamislite da svatko tako se javlja pojedinim enciklopedijama, zbornicima, časopisima i slično i traži uklanjanje sadržaja? Što je s tiskanim verzijama? Kupljenim? Ako to ne rade žive osobe, mogu raditi pravni sljedbenici. Pa čak i o jednom J.D. Salingeru, koji je bio mnogo veći osobenjak od g. Štulića (toliki da postoje teorije kako Salinger zapravo nikada nije ni postojao!), postoji prilično ekstenzivan i informativan članak, a o njemu se zna daleko manje nego o g. Štuliću. Vi biste, prema svemu, trebali biti pravnik i imali ste tu (ne)sreću da ste nabasali također na pravnika - znam kako sustav funkcionira, znam koji je propisani postupak i znam kako se postavljaju zahtjevi.
:Isto tako znam čitati pravni dokument, kojeg ste priložili, na čemu sam zahvalan. Ali, pod jedan, priložili ste dokument koji se tiče isključivo autorskih prava u širem smislu i odnosi se na ugovor između Azre kao izvođača i Jugotona kao organizacije. Autorska prava, kao što sam rekao, nisu nigdje sporna i nitko ovdje nije objavljivao tekstove Azre bez dozvole. S druge strane, znam i što znači zastupnik, kao što tamo jasno piše, i znam da zastupnik ne znači "g. Štulić je Azra". Dakle, pravno, još uvijek niste dokazali navednu tvrdnju i, iskreno, sumnjam da ćete uopće moći.
:Što se navedenih pravila tiče, kao što sam rekao, mi imamo slična pravila i to nisam dovodio u spor. S druge strane, sva ova pravila vrijede onda i samo onda ako se može jasno dokazati da je neko od pravila prekršeno. To, ovdje, još uvijek, nije slučaj. Dakle, kao što sam rekao, članak se može korigirati, ali ne i brisati. Što se samog sadržaja članka tiče, ja sam rekao da g. Štulić ima pravo donekle kontrolirati sadržaj članka, '''ali''' to ne znači da ga može diktirati; on može korigirati netočnosti, istaknuti što je pogrešno ili uvredljivo, ali ne može kontrolirati koje javno dostupne informacije i u kojoj mjeri će biti u samom članku. U krajnjem slučaju, ako Wikipedija koristi novinski članak kao izvor, g. Štulić je dužan obratiti se novinskom članku, kao primarnom izvoru, da ukloni podatke ili ih ispravi, a ne Wikipediji, koja je tek sekundarni izvor. Kao što sam rekao, pravo na slobodan pristup informacijama je ustavnopravno zagarantirano i čak ga ni g. Štulić ne može osporiti, plus, Wikipedija samo reproducira javno dostupne informacije, ona ih ne stvara.
:Sumarno, moj konačni prijedlog, temeljem trenutno dostupnih informacija koje imam, jest sljedeći - neka g. Štulić preko vas istakne koje su činjenice u člancima sporne i one će se korigirati. Sve ostalo djeluje pretjerano i zasad nema osnove za takvim postupcima. Već smo se počeli lagano šetuckati po krugu, odnosno ova rasprava ne vodi ničemu tako da nema smisla ponovno reciklirati iste stvari. Moj prijedlog imate; ako vi imate kakav konstruktivni prijedlog ili kakav novi dokaz, rado ću ga saslušati, ali recikliranje argumenata i napade o mom vladanju na Wikipediji od strane osobe koja prijeti eskalacijom i nema niti jednu izmjenu na ovom projektu - nema smisla pisati. --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 21:22, 9 januar 2017 (CET)