Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Ovo je strike 2, još jedan revert i zaključat ću stranicu radi revert rata :)
Poništena izmjena 40665731 korisnika Edgar Allan Poe (razgovor)spam
Red 22:
 
[https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Wikipedia:Pijaca-%D0%9F%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%86%D0%B0&diff=22397213&oldid=22394674] Imas odgovor od mene na Pijaci. [[File:Face-smile.svg|20px]] --[[Korisnik:Kolega2357|Kolega2357]] ([[Razgovor sa korisnikom:Kolega2357|razgovor]]) 00:16, 25 februar 2016 (CET)
 
==Problem==
 
Mislim da je krajnje nepristojno revertati kolegi Rippera bez prethodne rasprave. Isto vrijedi i za mene. Ukoliko se ovi revertovi nastave, zaključat će se članak dok se ne postigne solucija --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 14:05, 29 juli 2016 (CEST)
 
:Upravo to - rasprava. Ovo trenutno nije rasprava nego revert rat. Ja ću sada vratiti na Ripperovu verziju i očekujem da daljnje izmjene na članku neće biti dok se ne postigne dogovor na stranici za razgovor. Ukoliko dođe do novih revertova, članak ću zaključati do postizanja konsenzusa --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 16:49, 29 juli 2016 (CEST)
 
==Članci==
 
Pozdrav! Prvo, što se tiče Ive Andrića. Ono što si ti napisao je nacionalističko trabunjanje i brojanje krvnih zrnaca, što na ovoj Wikipediji ne dozvoljavamo. Isto bih reagirao da je netko svojatao Andrića kao Hrvata; Ivo Andrić je, prije svega, bosanski i jugoslavenski pisac, što se vidi i kroz njegov opus i kroz njegovu biografiju. Svako svojatanje je nepotrebno i umanjuje njegovu književnoumjetničku vrijednost te ide protiv pravila ove Wikipedije. Uz to, on za tebe nije "Ivo, Srbin i srpski pisac", jer niste skupa ovce čuvali, već je Ivo Andrić, jugoslavenski i bosanski pisac i nobelovac.
 
Drugo, što se tiče samog članka. Tematski ja nemam nikakvih problema s njim. Ono što jest problem u njemu je što on ne zadovoljava formu Wikipedijinog članka. Nema uvoda, nema kategorija, nema izvora, referenci i generalno je neuredan. Onda kada se taj članak dovede u red, nema problema da on na Wikipediji ostane --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 12:21, 10 novembar 2016 (CET)
 
:Za članke koji su na samom početku postoji šablon {{tl|radovi}} da to i označe. Naravno, on je ograničenog vijeka trajanja tako da ukoliko progresa ne bude, čeka ga ista sudbina. Što se Andrića tiče, ne sumnjam da bi ja tako našao jednak broj referenci o njegovom presumiranom hrvatstvu, međutim on niti je "Srbin" niti je "srpski pisac", niti je "Hrvat", niti je "hrvatski pisac" i dok je administratorska politika na ovoj Wikipediji takva, a tu me podržava i Ripper (jer ona postoji mnogo prije nego sam ja ovdje došao), nacionalistička svojatanja neće prolaziti na ovoj Wikipediji. Isto je i kod Nikole Tesle, gdje se piše o njegovom životu, a ne o njegovim krvnim zrncima. A teze o sabotiranju rada, cenzuri i ličnim napadima ostavi za nekog tko će u njih povjerovati :) I da, odakle mi pravo - ja sam administrator na ovoj Wiki i moja je dužnost paziti na njezin sadržaj --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 12:37, 10 novembar 2016 (CET)
 
::To što je prisutna samo znači da je nekome, u ovom slučaju meni, promakla. Kao što rekoh, takav sadržaj protivan je politici ove Wikipedije i bit će uklonjen. Bude li daljnjih revertova, bit ću prisiljen zaključati članak --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 13:33, 10 novembar 2016 (CET)
 
:::Posljednje upozorenje prije primjene sankcije. Zamolio bih te da se upristojiš u svojoj komunikaciji, smiriš tenzije i racionalno raspravljaš u ophođenju s administratorima ove Wikipedije. Sve sam ti fino objasnio, u čemu je bio problem i zašto sam uradio kako sam uradio. Nastaviš li dizati tenzije bez razloga, ja to neću trpjeti. Što se članka o logici tiče, kako si ga sredio, isti ostaje i vidiš da nema problema. Što se tiče Ive Andrića, politika '''ove''' Wikipedije je takva i tu nema rasprave. Ako doista misliš da bi članak trebao biti punjem tim, prema meni, besmislicama, imaš Administratorsku tablu pa pošalji upit tu i neka ljudi procijene. Lijep pozdrav --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 16:16, 10 novembar 2016 (CET)
 
::::Kao što sam rekao, članak je bio nesređen. Sada ima glavu i rep, doveden je u red i to je to. S ovim ovu temu smatram zaključenom --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 16:31, 10 novembar 2016 (CET)
 
Zbog opetovanog vraćanja izmjena i sadržaja koji je protivan politici ove Wikipedije, članak je zaključan na određeno vrijeme. Nadam se da s ovim rasprava završava --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 21:05, 15 novembar 2016 (CET)
 
==Hrvatsko proljeće==
 
Ti si se, vidim, baš namjerio na mene, ha? :D U svakom slučaju, izmjene koje si vratio su izrazito nepristrane, iznose vrijednosne sudove i ne prezentiraju činjenično stanje na neutralan, objektivan i enciklopedijski način. Neovisno o referencama. Ako si voljan preformulirati taj sadržaj i napraviti nekakvu suvisliju strukturu, onda isti može ostati. U svakom slučaju, neću imati previše tolerancije za ovakav način rada, koji sad već graniči s namjernim opstruiranjem --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 21:23, 15 novembar 2016 (CET)
 
== Swim away ==
 
Nije trebalo da [https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Don%27t_take_the_bait dozvoliš da se upecaš]. Swim away, još nije kasno za to. A Đuro će ti oprostiti što te je tukao. --[[Korisnik:Antidiskriminator|Antidiskriminator]] ([[Razgovor sa korisnikom:Antidiskriminator|razgovor]]) 20:35, 22 novembar 2016 (CET)
 
==Sadržaj==
 
Nisi prvi koji je suočen s ovim i na ovoj su se Wikipediji vodile određene rasprave oko ovoga. Trenutno, prema aktualnoj praksi, nije dozvoljeno uklanjati tuđe poruke sa stranice za razgovor, osim ako su one '''eksplicitno uvredljive''' ili na neki drugi način krše Wikipedijina pravila (npr. prijetnje, otkrivanje osobnih podataka, ...). Ova je poruka, barem onako kako sam ju ja doživio, čak stavljena kao svojevrsna podrška tebi, međutim ako i jesam krivo shvatio, njezin ironični kontekst ne bi smio biti problematičan. Doduše, da ne ispadne da nisam za kompromisno rješenje, ukoliko {{u|Antidiskriminator}} sam ukloni ili pristane na to da se poruka ukloni, neću imati problema s tim --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 13:17, 24 novembar 2016 (CET)
 
:Dakle, kao što rekoh, prema pravilima ove Wikipedije, na koje si se sklon pozivati, trenutno nije dozovoljeno uklanjati tuđe poruke osim u navedenim slučajevima. Prema mojoj procjeni, ovo nije takav slučaj. Ako je Antidiskriminator voljan ukloniti ili dati dozvolu da se ista ukloni, nema problema. U suprotnome, ovo predstavlja kršenje pravila i neće proći. Zamolio bih te još jednom da smiriš tenzije, da poštuješ pravila i da se ponašaš dolično, kako jednom iskusnom, odgovornom i dobronamjernom korisniku doliči. Trenutno, tvoj rad predstavlja veću opstrukciju, nego što predstavlja korist. Moj savjet je da se posvetiš člancima, a birokraciju prepustiš birokratima --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 13:36, 24 novembar 2016 (CET)
 
== Moja poruka ==
 
Moja poruka ([https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_korisnikom%3AVujkovica_brdo&type=revision&diff=40659211&oldid=40657589 diff]) je, kao što je i EAP naveo ([https://sh.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_korisnikom%3AVujkovica_brdo&type=revision&diff=40659599&oldid=40659567 diff]), bila u tvoju korist. Mislim da je očigledno da njegovi komentari nisu bili usmereni samo na kvalitet uređivanja već su imali za cilj da svojim provokativnim tonom izazovu tvoju reakciju. Očigledno je na osnovu reakcije ostalih korisnika da takvo njegovo ponašanje neće biti sankcionisano. U eseju koji sam citirao ([https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Don%27t_take_the_bait link]) je navedeno da se takvo provokativno ponašanje retko sanckoniše jer je teško dokazivo. Zbog toga se preporučuje ''"Nemojte se upecati, otplivajte dalje"'' pristup koju sam ja tebi preporučio. Lako je popuštati samo kad grešiš. Ponekad je najpametnije popustiti iako si u pravu. To ne bi trebalo da bude veliki problem jer u suštini sve ovo ovde i nije tako važno. Izvini ako je bilo nedovoljno jasno i zbog toga delovalo besmisleno i uvredljivo. Nemam ništa protiv da je ukloniš. --[[Korisnik:Antidiskriminator|Antidiskriminator]] ([[Razgovor sa korisnikom:Antidiskriminator|razgovor]]) 13:51, 24 novembar 2016 (CET)
 
:Eto, iako se radi o vrlo zanimljivoj interpretaciji mog ponašanja, kao što rekoh - ničeg uvredljivog u tom komentaru nije bilo. A tvoj atak i reakcija na njega demonstrira ono što je Ripper rekao, a to je da je ovo sve jedan "dugotrajni, iako, čini se, ne baš najuspješniji dijalog" u kojemu su "'svjetonazorska' pitanja odjednom postala daleko važnija od proceduralnih". Ako i dalje želiš ukloniti sporni komentar, neću imati prigovor --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 13:59, 24 novembar 2016 (CET)
 
::Kolega, nije tačno da je zabranjeno uklanjati tuđe poruke sa stranice za razgovor. Kolega [[Korisnik:Edgar Allan Poe]] je pogrešio: aktuelna praksa je takva da nije zabranjeno dakle da je dozvoljeno uklanjati poruke. U pitanju je drugačije tumačenje aktuelne prakse, i oko toga su vođene rasprave u vezi kojih nisu doneseni nikakvi zaključci o bilokakvoj zabrani. A što se tiče same poruke, i ja sam je shvatio kao svojevrsnu podršku bez neke provokacije. Možda je bila samo u malo slobodnijem stilu. Svako dobro želim, --[[Korisnik:Biblbroks|Biblbroks]] ([[Razgovor sa korisnikom:Biblbroks|razgovor]]) 14:06, 26 novembar 2016 (CET)
 
==Članci==
 
Hvala na savjetu :D I, ponavljam, svako uklanjanje sadržaja sa stranice za razgovor, a da se ne radi o arhiviranju, bit će revertano :) --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 19:43, 16 decembar 2016 (CET)
 
:One izmjene su uklonjene jer se radilo o trolanju od strane IP adrese, a stranica zaštićena upravo kako bi se to spriječilo. Ako želiš, skinut ću zaštitu sa stranice. Što se tiče uklanjanja sadržaja, ponovno, naglašavam, slobodan si napraviti arhivu u koju ćeš sve premjestiti (ako želiš, čak ti i ja to uraditi), ali samo uklanjanje sadržaja je dosad uvijek bilo revertano kako bi se korisnici lakše snalazili po historiji razgovora, da ne bi bilo zabuna oko toga što je rečeno. Doista bih te zamolio da uvažiš to pravilo :) --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 12:41, 21 decembar 2016 (CET)