Razlike između izmjena na stranici "Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe"

::Dragi Edgare, Ti i sam znaš da je članak prisutan na 14 jezičkih Vikipedija. Znaš iz svog dugogodišnjeg iskustva da je Janev relevantan i da možeš ići sa člankom. Mudar si čovek i znaš da u ovoj situaciji treba mudro i pažljivo postupati. Pravila jesu pravila, međutim, najbolje što bi mogao učiniti je kreirati taj članak sa minimum informacija i završiti to besmisleno i štetno ratovanje. Konačno, ovo je akademska enciklopedija i morali bi se svi ponašati u akademskom duhu i sa određenim uzajamnim uvažavanjem. Ako je neko nekom učinio nešto neprijatno ili loše drugome, trebalo bi ići na uzajamno izvinjenje i dogovor, pa i nezavisno ko je prvi počeo ili ko je kriv. Sa Janevim treba uspostaviti korektne odnose i odnose od uzajamnog respekta i poverenja. Isterivanje apstraktne pravde nemora uvek biti uvek produktivno i najkorisnije. S njim se treba izmiriti i pokazati taktičnost i mudrost. Nadam se da će mudrosti i dobrota prevagnuti na obe strane i da će kompromis biti postignut. Pozdrav,[[Posebno:Doprinosi/93.86.53.106|93.86.53.106]] 16:35, 19 decembar 2016 (CET)
:::Ja za Janeva nikada čuo nisam. Istina, nisam ja referentni sustav, ali ovo je apropo toga da mogu procijeniti temeljem svog iskustva - temeljem mog iskustva, Igor Janev uopće ne postoji. Rasprava je provedena i, što se mene tiče, članak ne može ići. Nema to veze ni s mojom mudrošću ni sa čim drugim, stvari su prosto takve. Ako je, dakle, članak doista prisutan na 14 Wikipedija, onda ne vidim tako oštru potrebu da bude prisutan i ovdje. Nismo mi centar svijeta :D U svakom slučaju, sljedeći put očekujem da se uredno predstaviš, dragi IP, inače ova komunikacija s duhom neće imati smisla :) --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 22:25, 19 decembar 2016 (CET)
 
== Prekini sa besmislicama! ==
 
Prvo, tebi niko nije dao pravo da sprečavaš anonimne korisnike da ostavljaju poruke na mojoj stranici za razgovor.
 
Drugo, što se tiče poruka na mojoj stranici, ja imam pravo da ih brišem što je pravilo na svim Wikipedijama. Objašnjeno ti je da isto pravilo važi i na ovoj Wikipediji.
 
::Kolega, nije tačno da je zabranjeno uklanjati tuđe poruke sa stranice za razgovor. Kolega [[Korisnik:Edgar Allan Poe]] je pogrešio: aktuelna praksa je takva da nije zabranjeno dakle da je dozvoljeno uklanjati poruke. U pitanju je drugačije tumačenje aktuelne prakse, i oko toga su vođene rasprave u vezi kojih nisu doneseni nikakvi zaključci o bilokakvoj zabrani. A što se tiče same poruke, i ja sam je shvatio kao svojevrsnu podršku bez neke provokacije. Možda je bila samo u malo slobodnijem stilu. Svako dobro želim, --[[Korisnik:Biblbroks|Biblbroks]] ([[Razgovor sa korisnikom:Biblbroks|razgovor]]) 14:06, 26 novembar 2016 (CET)
 
--[[Korisnik:Vujkovica brdo|Vujkovica brdo]] ([[Razgovor sa korisnikom:Vujkovica brdo|razgovor]]) 11:38, 21 decembar 2016 (CET)
211

izmjena