Razgovor:Franjo Josip I od Austro-Ugarske – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 19:
 
{{u|Edgar Allan Poe}}, da nisi pri [[Special:Diff/40662303|svojoj izmjeni]] previdio prethodnu izmjenu OC Rippera? Molio sam da se članak prebaci na naslov [[Franjo Josip I.]] u skladu s lemom s početka članka. Ako postoji opravdan razlog da se zadrži dosadašnji naslov, htio bih pročitati objašnjenje za to. Usput rečeno, sadržaj članka je daleko od enciklopedijskoga, ali barem naslov to ne mora biti. :) --[[Korisnik:Conquistador|Conquistador]] ([[Razgovor sa korisnikom:Conquistador|razgovor]]) 15:09, 7. decembra 2016. (CET)
 
:Je... moguće da sam ja nešto zeznuo. Ako jesam, popravit ćemo. Što se tiče toga da on bude Franjo Josip I u odnosu na Franjo Josip I od Austro-Ugarske, tu nema nikakvih problema. Međutim, Franjo Josip I. se ne koristi jer smo (ja se sada ne mogu sjetiti kada točno, ali ako želiš, probat ću večeras, kad dođem kući, iskopati tu raspravu) ranije dogovorili da se vladari pišu u formi "[ime] [broj] od [zemlje]", pri čemu se [ime] piše kao u izvornoj zemlji (uz određene izuzetke), [broj] kao glavni, a ne kao redni (jer je, mislim Igor, rekao da je u sh. jeziku praksa da se piše glavni broj, pa da nema potrebe da kompliciramo s istima), a zemlja... kao zemlja :D Iznimke se rade samo u slučaju da je neki drugi naziv toliko poznatiji i uvrježeniji da je odstupanje opravdano (primjerice - Franjo Josip I. je poznatiji ovdje pod tim imenom nego kao Franz Joseph; isto i s Elizabetom, Viktorijom, Aleksandrom Karađorđevićem, ...). Ne znam koliko, ako uopće, ti ovo pojašnjava stvari i kako utječe na situaciju, ali ako je nešto ostalo nejasno - slobodno pitaj.
:Što se tiče članka - to je bio Rječinin megalomanski kupus (slično kao i Staljin) kojega je on svojedobno privatizirao i diktirao kako će članak izgledati, mada je ovaj uglavnom napunjem neenciklopedijskim suvišnostima. Nitko nije imao volju sređivati ga, zbog čega stoji etiketa; doduše, onda nije niti smio... --[[Korisnik:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">Biljezim se sa štovanjem</font>]][[Razgovor sa korisnikom:Edgar Allan Poe|<font face="Freestyle Script" color="black" size="4px">,Poe</font>]] 15:41, 7 decembar 2016 (CET)
Nazad na stranicu "Franjo Josip I od Austro-Ugarske".