Razlike između izmjena na stranici "YouTube"

Obrisano 14 bajtova ,  prije 4 godine
m/м
Vraćene izmjene 87.116.176.60 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika Edgar Allan Poe
m/м (Vraćene izmjene 87.116.176.60 (razgovor) na posljednju izmjenu korisnika Edgar Allan Poe)
Zbog kršenja autorskih prava YouTubeu je uloženo mnogo pritužaba, a pokrenuto je i nekoliko sudskih postupaka. Tako je, naprimjer, Japansko društvo za zaštitu prava autora, skladatelja i izdavača (JASRAC) tražilo da YouTube ukloni tisuće video isječaka popularnih japanskih glazbenika. U veljači 2006. televizijska kompanija NBC zatražila je uklanjanje zaštićenog materijala, međutim, kako je YouTube sve više dobivao na značaju, NBC se u srpnju iste godine odlučuje za neobičan potez te mu nudi suradnju. Tako na YouTubeu danas postoji službeni NBC-jev kanal na kojem je moguće gledati isječke iz njegove produkcije.
 
U kolovozu 2006. YouTube najavljuje da planira tokom 18 mjeseci ponuditi na svojoj stranici sve glazbene spotove ikad napravljene. Warner Music Group i EMI prihvaćaju projekt te u rujnu potpisuju ugovor s YouTubeom, a u listopadu ugovore potpisuju i [[CBS (TV mreža)|CBS]], Universal Music Group i Sony BMG Music Entertainment. Prema ugovoru, te kompanije YouTubeu ustupaju pravo na emitiranje glazbenih spotova iz njihove produkcije za dio prihoda od reklama s YouTubeovihPwdferi na youYouTubeovih stranica.
 
== Tehnički podaci ==
YouTube za reprodukciju video materijala koristi [[Macromedia]] FlashPlayer 9 koji je jednostavan za korištenje. Potrebno je instalirati Flash plug-in za [[Web preglednik|internetski preglednik]], a smatra se da ga ima instalirano oko 90% računala spojenih na internet. Video isječci se reproduciraju s 25 sličica u sekundi u [[Rezolucija|rezoluciji]] 320x240 [[Piksel|piksela]] s maksimalnim protokom podataka od 300 kbps.
Korisnici mogu slati video materijal u [[WMV|wmv]] (Windows Media Video), avi (Audio Video Interleave), mov (QuickTime Movie) i mpeg (Moving Picture Experts Group) formatima koje YouTube automatski pretvara u flv (Flash Video) format. Skidanje video materijala je onemogućeno, ali postoje aplikacije i ekstenzije za internetske preglednike koje to omogućuju.Pederi na youtubeu su opasni.Payite se pedera
 
== Vanjske veze ==
.
{{Commonscat|YouTube}}
* [http://www.youtube.com YouTube]