Wikipedija:Zahtjevi za oduzimanje administratorskog statusa – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
→‎Odgovor: - dio #1
→‎Odgovor: - toliko od mene
Red 299:
 
Dakle, što se tiče svega, mislim da sam jasno odgovorio na ove četiri točke. Mislim da je svakome na prvi pogled jasno da su iste u potpunosti neutemeljene i samo posljedica korisnikove lične isfrustriranosti i vendete jer njegove izmjene nisu prošle. Priznajem brzopletost kod brisanja članka i za nju se najiskrenije ispričavam, ali moj se ''crimen'' u cijeloj ovoj priči svodi upravo i isključivo na to. Sve ostalo je ili neutemeljeno ili smiješno ili neprosto lažno, a nisam siguran koliko je koristnik koji nikada nije bio administrator i nikada nije odrađivao te dužnosti kompetentan govoriti o mom kršenju pravila, kojih se ni on sam ne pridržava, posebice onog o učtivosti u komunikaciji, jer je vidljivo iz korespondencije koliko je korisnik bio agresivan i nabrijan, a koliko sam ja, implicitno i eksplicitno, nastojao smiriti situaciju i dovesti ju do racionalnog rješenja.
 
Što se članaka tiče:
 
====[[Hrvatsko proljeće]]====
 
Pa, mislim da je ovdje korisnik sve rekao? Ne znam što bih ja dodao, iskreno. Njegove inicijalne izmjene revertao je OC Ripper. Ne ja. Ja sam samo vratio članak na Ripperovu verziju, s obzirom da je administrator i da njegov revert izmjena ipak znači da nešto s tim izmjenama ne štima. Ja sam, zapravo, samo djelovao kao medijator i cijeloj priči, a krivnja se, ispada, prelomila preko mojih leđa. Korisnik je uvrijedio Rippera, sebe postavio u takav položaj da neku izmjenu ocijeni kao "nestručnu i tendencioznu" (valjda je korisnik unikatan primjerak osobe koja je istovremeno stručnjak za matematiku, matematičku logiku i historiografiju?), a meni je prigovarao zbog istog, da ocjenjuje je li netko propagandist ili nije i zapravo da se postavi u poziciju da se njegove izmjene, samo zato što ih je netko potvrdio, ne smiju biti uklonjene? Ja ću pronaći neonacističke knjige koje veličaju Hitlera, ali ih nikada ne bih naveo kao izvor za članak o Hitleru jer smatram da, naprosto, nisu prikladni za to. Uz to, korisnik je pokazao nultu razinu spremnosti za komunikaciju i dogovor.
 
U principu, daljnja elaboracija je praktički nepotrebna, s obzirom da si je upravo na primjeru ovog članka korisnik sam skočio u usta i pokazao koliko mu nije stalo do samog sadržaja i poštivanja pravila Wikipedije, a koliko iza svega ovoga stoje bizarno niske strasti poput ega i frustracije. Korisnik napada mene za revertanje izmjena koje je anulirao drugi administrator, a protiv njega ne govori ništa. Korisnik napada mene i to potpuno lažno da se postavljam u situaciju procjenjivanja validnosti nečega što ne razumijem, a to isto radi i on upravo na ovom članku; osim ako kolega nema diplome iz matematike, matematičke logike i historije, uz neku posebnu specijalizaciju za SFRJ? Ako ima, ispričavam se. Korisnik napada mene da nisam učtiv u komunikaciji, a četiri se mjeseca, prema vlastitom iskazu, nije udostojio replicirati na članku te je vrijeđao, pritom, dvojicu administratora. Korisnik govori o pravilima i stupovima Wikipedije, a nije sposoban sam se držati istih.
 
Iz svega je razvidno da je ovo apsurdna situacija, glupost, ali odgovorit ću na sve da se ispoštuje forma.
 
====[[Ivo Andrić]]====
 
Ovaj je članak, doista, najsporniji. Ja nemam nikakvih problema sa samim izvorima, iako su neki od njih potpuno pogrešno protumačeni (ali, dobro, valjda je korisnik još uz sve ovo i historičar književnosti? :D), stvar je da prosto smatram da ovakav sadržaj remeti strukturu članka, uništava priču o Ivi Andriću i da je, suštinski, nepotreban i protivan politici ove Wikipedije, koja ne broji krvna zrnca i koja slovi kao mjesto gdje se lokalni nacionalizmi ne toleriraju. Ne ulazeći u neenciklopedičnost i tendencioznost samog teksta, smatram da je potpuno irelevantno za književnoumjetnički opus Ive Andrića što je stajalo u njegovoj partijskoj knjižici i što je on i iz kojih razloga govorio. Uz to, u članku piše da je istovremeno i Srbin i Bosanac - da nije još istovremeno i Liliputanac? Sve skupa je to jedan nacionalistički pamflet koji nema veze ni s Andrićem ni s njegovim djelom, a to je ono što je kod tog velikana ipak najvažnije. Prije svega je on bio jugoslavenski pisac, onda bosanski, a tek onda, ako je to on uopće i bio, srpski i hrvatski pisac. Međutim, ne ulazim, ponavljam, u meritum samog sadržaja, već u njegovu nepotrebnost.
 
Na hr.wiki piše da je bio Hrvat. Hoćemo onda imati pasus - "Ivo, Hrvat i hrvatski pisac"? Pa bi onda mogli i "Ivo, Bosanac i bosanski pisac"? Pa "Ivo, Jugoslaven i jugoslavenski pisac"? Ili "Ivo, Bošnjak i bošnjački pisac"? A "Ivo, Srbohrvat ili Hrvatosrbin i srpskohrvatski pisac"? Ili "Ivo, Bosanac-Hercegovac i bosanskohercegovački pisac"? To su, kolege, uz dužno poštovanje svima koji misle suprotno, pizdarije i smatram da je ova Wikipedija izgrađena na politici koja odbija taj sadržaj i dok sam ja administrator i dok mi netko eksplicitno ne potvrdi drugačije, istu tu politiku ću provoditi i srčano braniti. Isto vrijedi i s pokušajima svojatanja od strane Hrvata ili Bosanaca ili Srba ili Crnogoraca ili tkoznakoga. Nažalost ili na sreću, svojatanja i nacionalističke pizdarije ovdje uglavnom dolaze samo s jedne strane; drugima, očito, nismo dovoljno interesantni da se nama bave.
 
====[[Логика првог реда]]====
 
O ovom članku ne bih pretjerano pričao. Priznao sam gore da sam bio brzoplet prilikom prvog brisanja, za to sam se ispričao i članak sada stoji bez da sam ja i na jedan način intervenirao u njemu. To što korisnik ima ozbiljnih problema s egom i narcisoidnošću, to nije problem niti mene, niti ove Wikipedije. Korisniku je '''pet''' puta na stranici razgovor rečeno da problema s člankom nema i da je on brisan samo zato što nije udovoljavao stilskim kriterijima ove Wikipedije, ali ako je njegov ego toliko povrijeđen jer sam ja u trivijalnom karakteru napisao "silogizam", a to u matematičkoj logici ne postoji, onda mislim da Wiki nije mjesto za njegove probleme. Postoje stručni ljudi za takve egotripove.
 
===Glasovanje===