CSI: Miami – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 79:
 
===Glavni likovi===
* Poručnik '''HorejpioHorejšio Kejn''' (od 1. do 10. sezone; [[:sr:Dejvid Karuzo|David Caruso]]) šef je dnevne smjene kriminalističkog laboratorija.
* '''[[Calleigh Duquesne]]''' ([[Emily Procter]]) Horatiova je zamjenica. Specijalnost joj je [[balistika]]. Njena krhka građa, plava kosa i dobar izgled te južnjački naglasak često navode druge ljude da je potcijene, ali ona je briljantna i posvećena naučnica. Njen otac je [[advokat]] koji ima problema s [[alkoholizam|alkoholizmom]] i koji se pokušao od toga izliječiti više puta. Calleigh se u poslu uvijek i strogo drži propisa. U epizodi ''[[Ambush (CSI: Miami)|Ambush]]'' imala je problema s uhođenjem, tj. [[web stranice|web-stranicom]] koja je pratila svaki njen korak; kasnije se otkrilo da je njen autor kolega iz laboratorije [[Epizodni likovi u CSI: Miami|Dan Cooper]] za koga je ranije otkrila da je ukrao kreditnu karticu pokojnog Speedlea, zbog čega je dobio otkaz, pa joj se tako pokušao osvetiti. U epizodi ''[[All In (CSI: Miami)|All In]]'' Calleigh je oteta i prisiljena da pomogne "maskirati" mjesto zločina, ali su je kolege kasnije spasile. U ''[[Smoke Gets in Your CSI's (CSI: Miami)|Smoke Gets in Your CSI's]]'' hitno je odvezena u bolnicu i skoro umrla zbog udisanja dima dok je s Wolfeom spašavala dokaze i tijelo mrtvaca iz zapaljene kuće. U finalu 7. sezone (''[[Seeing Red (CSI: Miami)|Seeing Red]]'') ranila je Delka (ne znajući da je on taj na koga je pucala) i u sljedećoj epizodi vidimo da je on u kritičnom stanju, nakon čega počinje prisjećanje na 1997. godinu i njen prvi dan na poslu, kad se i upoznala s Delkom (s njim je, inače, u ljubavnoj vezi od 7. sezone).
* '''[[Eric Delko]]''' ([[Adam Rodríguez]]) stručnjak je za otiske prstiju i identifikaciju [[droga|droge]]. Otac mu je [[Rusija|Rus]], a majka [[Kuba]]nka (puno prezime mu je Delektorsky, ali ga je skratio nakon dolaska u SAD). Također je stručnjak i za [[ronjenje]] i zadužen je za pronalaženje dokaza pod vodom, kad to okolnosti zahtijevaju. U epizodi ''[[Shattered (CSI: Miami)|Shattered]]'' posao mu je došao u pitanje nakon što je uhapšen zbog posjedovanja marihuane, ali se ispostavilo da je ona bila za njegovu sestru Marisol, kako bi pomoću nje ublažila bolove od tretmana za [[leukemija|leukemiju]]. U ''[[Man Down (CSI: Miami)|Man Down]]'', dok je pokušavao spasiti ženu koju je oteo bjegunac [[Epizodni likovi u CSI: Miami|Clavo Cruz]], Delko je kritično ranjen u glavu. Preživio je i vratio se u tim, ali je jedno vrijeme patio od djelomičnog gubitka pamćenja. U ''[[And How Does That Make You Kill? (CSI: Miami)|And How Does That Make You Kill?]]'' rekao je svojoj psihologinji (koju je po naredbi morao posjećivati nakon nekih traumatičnih iskustava) o naklonosti i osjećajima prema Calleigh. U ''[[The DeLuca Motel (CSI: Miami)|The DeLuca Motel]]'' otkriveno je da trenutno boravi u motelu jer ga neko prati. Otkriveno je i da mu je otac kubanski Rus i da ga pokušava ubiti (glumi ga [[Rade Šerbedžija]]). Kasnije su se ipak susreli i donekle izgladili odnose. U već spomenutoj epizodi ''Seeing Red'' Delko je pokušao pomoći ocu i viđen je kako s njim bježi iz ilegalnog skladišta oružja, ali ga je u bijegu (ne znajući da je on za volanom) ranila Calleigh. Ipak, preživio je i viđen je kako se budi u bolničkoj sobi u epizodi ''Out of Time''. Rodriguez se u 8. sezoni privremeno povukao iz serije (pojavio se u samo 3 epizode), a zamijenio ga je bivši CSI-evac Jesse Cardoza. Delko je svoj odlazak najavio govoreći Calleigh da napušta CSI-tim jer je život prekratak. Prije nego što se odveze, dobija poruku od Horatia: "Uvijek ću biti tu".<ref>http://www.buddytv.com/articles/csi-miami/csi-miami-returns-to-their-roo-30660.aspx</ref> [[19. 2.]] 2010. Rodriguez je na svojoj Twitter-stranici objavio da se vraća u seriju u 9. sezoni kao stalni član.<ref>http://blog.zap2it.com/frominsidethebox/2010/02/csi-miami-welcomes-adam-rodriguez-back.html</ref><ref>http://screencrave.com/2010-02-19/adam-rodriguez-returns-to-csi-miami/</ref>