CSI: Crime Scene Investigation – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Red 59:
'''Nikolas Stouks''' (od 1. do 15. sezone; tumačio ga ''George Eads'') smireni je i druželjubivi bivši bejzbolaš i član bratstva iz Dalasa s diplomom iz krivičnog prava na teksaškom ''A&M'' univerzitetu.
 
Kapetan '''DŽejms Bras''' (u seriji od 1. do 14. sezone; epizodno u 15. sezoni; tumačio ga ''[[Paul Guilfoyle]]'') bio je šef CSI-tima u Las Vegasu dok nije vraćen u Odjel za ubistva u drugoj epizodi.
Kapetan '''DŽejms Bras''' (u seriji od 1. do 16. sezone; tumačio ga ''Paul Guilfoyle'') bio je šef CSI-tima u Las Vegasu dok nije vraćen u Odjel za ubistva u drugoj epizodi. Inače je iz [[New Jersey]]a. Nastavlja raditi s forenzičarima uprkos problemima u 2. sezoni serije sa kćerkom ''Ellie'', koja je ovisnik o drogama i bavi se prostitucijom u Los Angelesu. U epizodi iz 2. sezone ''Ellie'' otkriveno je da on nije njen biološki otac (žena ga je varala s njegovim partnerom). Od 2. epizode Brass je kapetan u Odjelu za ubistva i blisko sarađuje sa CSI-timom. Blizak je Grissomov prijatelj kojem je dao pravnu punomoć u slučaju da mu se radi o životu ili smrti, a ima gotovo roditeljski odnos prema Sari Sidle. Često privodi svjedoke i ispituje osumnjičene. U epizodi ''Bang Bang'' iz 6. sezone dvaput je pogođen od strane Williama Cutlera, nakon što ga je uvjerio da pusti taoca. Na kraju 16. sezone je otišao u penziju
 
'''Gregori Sanders''' (od 3. do 15. sezone; epizodno u 1. i 2. sezoni; tumačio ga ''Eric Szmanda'') najprije je bio DNK-analitičar.
'''Gregori Sanders''' (u seriji od 1. do 17. sezone; tumačio ga ''Eric Szmanda'') najprije je bio DNK-analitičar. Prošao je obuku i rad na terenu, te je u epizodi ''Who Shot Sherlock?'' iz 5. sezone i službeno postao član CSI-tima. Unatoč enciklopedijskom znanju iz analize DNK i tragova, još uvijek je neiskusan u terenskom radu i često asistira iskusnijim kolegama. Bio je zainteresiran za brojne žene i iz laboratorija i izvan njega, uključujući i nekadašnju mentoricu i najbolju prijateljicu Saru Sidle. U epizodi iz 7. sezone ''Fannysmackin' '' brutalno ga je pretukla jedna banda dok je spašavao drugu žrtvu. Član je ''Eagle Scouta''. Također je napisao i knjigu o historiji Las Vegasa i često ga zaintrigiraju slučajevi koji vuku porijeklo iz "starog Las Vegasa", kojim je tada vladala mafija.
 
'''Dr. Albert Robins''' (u seriji od 13. do 1715. sezone; epizodno u 1. i 2. sezoni; tumačio ga ''Robert David Hall'') glavni je okružni patolog. Oženjen je, ima troje djece i blizak je Grissomov prijatelj. On je često jedini koji razumije Grissoma i obrnuto. Na nogama ima proteze, a implicirano je da je noge izgubio u nesreći pokušavajući iskopati pod na mjestu zločina. Hendikepiranost lika vuče porijeklo od samog glumca Halla koji je izgubio noge u saobraćajnoj nesreći.
 
'''Sofija Kurtis''' (u 7. sezoni; epizodno u 5., 6., 8. i u 11. sezoni; tumačila je ''Louise Lombard'') detektivka je u Odjelu za ubistva.
'''Dejvid Hodžis''' (u seriji od 3. do 17. sezone; tumačio ga ''Wallace Langham'') laboratorijski je tehničar i specijalista za razne vrste materijalnih tragova koji je iz [[Los Angeles]]a premješten u Las Vegas. Njegov lik seriji daje dozu komike, iako ga većina kolega smatra nepodnošljivim i iritantnim. Uvijek se pokušava dodvoriti Grissomu, koji povremeno oda priznanje Hodgesovoj stručnosti. Prvi put se pojavio u epizodi ''Recipe for Murder'' iz 3. sezone. Bio je zainteresiran za kolegice iz laboratorija ''Miu Dickerson'' i ''Wendy Simms'', a jednom je naveo sve laboratorijske tehničare da pokušaju riješiti (iza Grissomovih leđa) slučaj ubice-maketara, otkrivši pritom ključni trag (7. sezona, epizoda ''Lab Rats''). Hodges ima i izvanredno čulo mirisa i može identificirati ključne hemijske spojeve po samom njihovom mirisu. Hodges se prodružio glavnoj glumačkoj postavi na početku 7. sezone
 
'''Dejvid Hodžis''' (od 8. do 15. sezone; epizodno od 3. do 7. sezone; tumačio ga ''Wallace Langham'') laboratorijski je tehničar i specijalista za razne vrste materijalnih tragova koji je iz [[Los Angeles]]a premješten u Las Vegas.
'''Sofija Kurtis''' (u seriji od 5. do 7. sezone i u 12. sezoni; tumačila je ''Louise Lombard'') detektivka je u Odjelu za ubistva. Bila je forenzičarka koja je postala član Grissomovog tima nakon što je polovinom 5. sezone pomoćnik direktora Kriminalističkog laboratorija ''Conrad Ecklie'' razdvojio tim na 2 dijela (Grissomov i Catherinin). Međutim, ubrzo je počela razmišljati o tome da dâ otkaz pogođena činjenicom da je degradirana s mjesta šefa dnevne smjene. U 6. sezoni napravila je promjenu u karijeri prebacivši se iz forenzičara u detektive. Na kraju 7. sezone je napustila glavnu postavu. Pojavila se u jednoj epizodi 12. sezone.
 
'''Dejvid Filips''' (u seriji od 1. do 17. sezone; tumačio ga ''David Berman''), čiji je nadimak "Super Dave", pomoćnik je dr. Robbinsa. Nadimak je dobio nakon što je spasio život žrtve tokom obdukcije (žrtva je još bila živa). Zbog posla kojim se bavi, malo ga šta može uznemiriti, mada su ga u ranijim sezonama kolege zadirkivale zbog pretpostavljenog manjka društvenog života. Ipak, početkom 7. sezone uplovio je u bračne vode. Otkrio je da njegova žena uživa slušati o svim grotesknim detaljima njegovog posla (epizoda ''Leapin' Lizards''). Tokom 8. sezone neki znakovi ukazuju na to da supruga pokušava promijeniti njegov izgled. Krajem 9. sezone uspješno je izveo prvu samostalnu [[autopsija|obdukciju]]. U 6. sezoni se pridružio glavnoj glumačkoj postavi serije, ali je na početku 7. napustio, da bi se ponovo od 8. pridružio.