Video nadzor – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Nema sažetka izmjene
Red 9:
'''Digitalni IP sistemi video nadzora''' su napredni sistemi gde svaka kamera jeste uređaj za sebe.Ona poseduje svoj ugrađeni web server, neke poseduju I/O ulaze/izlaze, SD slot za lokalno snimanje, kao i LAN mrežni priključak.
 
Odlika [http://ipkamere.org ip kamera] je da su fleksibilne lako se mogu ugraditi u bilo koji poslovni sistem zbog toga što mogu koristiti postojeću LAN infrastrukturu.
 
Prenos signala se vrši putem računarske mreže LAN-a . Kabl je UTP, FTP ..cat5, cat6 ..zavisno od potrebne brzine strimovanja samih kamera tj saobraćaja koji će kamere u mreži praviti. Kamere se mogu napajati putem zasebnih napajanja kao i putem PoE- a .
Red 34:
Ceo sistem sastoji se od kamera, opreme za skladištenje i prikazivanje video materijala i kablova pomoću kojih su sve komponente povezane. To bi bilo najprostije objašnjenje šta video nadzor zapravo predstavlja.
 
U praksi postoji mnogo varijacija. Video nadzor može biti u sprezi sa alarmnim sistemom, može posedovati mikrofone za snimanje zvuka. Takođe kamere za snimačem mogu biti povezane bežičnim putem i u tom slučaju nam nisu potrebni kablovi za prenos podataka. Sve su to dodatne mogućnosti koje prilikom projektovanja sistema birate prema svojim mogućnostima i potrebama. <ref group="Video nadzor u 21. veku">[https://svezavideonadzor.rs/video-nadzor-sve-sto-treba-da-znate/ link]</ref>
 
== V. takođertakođe ==
* [[Kablovska televizija]]
 
Red 42:
[[Kategorija:Televizija]]
 
== IzvorReference ==
{{reflist}}
 
== Spoljne veze ==
[https://svezavideonadzor.rs/video-nadzor-sve-sto-treba-da-znate/ Sve što treba da znate o video nadzoru]