Video nadzor – razlika između verzija

Uklonjeni sadržaj Dodani sadržaj
Nema sažetka izmjene
Red 21:
== Primena ==
Video nadzor je sistem koji se sastoji od jedne ili više nadzornih kamera koje su povezane sa centralnim uređajem koji vrši obradu dojenih signala sa nadzornih kamera. Sistem se može gledati putem interneta i putem smart mobilnih telefona.
 
U savremeno doba, doba informatike i tehnologije video nadzor postao je normalna pojava na svakom ćošku. Svuda viđamo kamere i ponekad kada se zamislimo imamo osećaj kao da smo uvek na nečijem oku.
 
== Video nadzor u 21. veku ==
 
U prometnijim ulicama to i jeste tako, jer video nadzor je veoma popularno sredstvo da se na neki način obezbedi imovina, tačnije stavi pod budno oko sistema koji će beležiti svaki korak što „sutra“ može biti od velikog značaja ukoliko se nešto dogodi.
 
Dakle, video nadzor predstavlja način da se određeni prostor nadgleda. U razne svrhe: zaštita od krađe, kontrola zaposlenih, bezbednosni razlozi, itd.
 
Svako će pronaći razlog u odnosu na svoje potrebe, ono što je svima zajedničko je želja da određeni prostor što bolje vide i imaju odličan pregled situacije. Naravno tu dolazimo do raznih klasifikacija opreme za video nadzor.
 
Ceo sistem sastoji se od kamera, opreme za skladištenje i prikazivanje video materijala i kablova pomoću kojih su sve komponente povezane. To bi bilo najprostije objašnjenje šta video nadzor zapravo predstavlja.
 
U praksi postoji mnogo varijacija. Video nadzor može biti u sprezi sa alarmnim sistemom, može posedovati mikrofone za snimanje zvuka. Takođe kamere za snimačem mogu biti povezane bežičnim putem i u tom slučaju nam nisu potrebni kablovi za prenos podataka. Sve su to dodatne mogućnosti koje prilikom projektovanja sistema birate prema svojim mogućnostima i potrebama.
 
== V. također ==
Linija 29 ⟶ 43:
 
== Izvor ==
[https://svezavideonadzor.rs/video-nadzor-sve-sto-treba-da-znate/ Sve što treba da znate o video nadzoru]
 
[http://www.videonadzor.rs Video nadzor]