Razlike između izmjena na stranici "Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija"

Izbacivanje jedne reči koja nepotrebno sugeriše zakljiučke. Dug SFRJ je bio 17 milijardi, nije potrebno dodavati "samo".
m/м (skraćeni naziv, podebljani službeni nazivi na slovenskom i makedonskom, ostali nazivi u uvodu bez podebljanog stila)
(Izbacivanje jedne reči koja nepotrebno sugeriše zakljiučke. Dug SFRJ je bio 17 milijardi, nije potrebno dodavati "samo".)
Posle Titove smrti ([[1980]]), tenzije između političkih elita u Jugoslaviji su rasle, da bi prerasle u ustavnu krizu, koja je 1990. godine dovela do raspada vladajuće [[Savez komunista Jugoslavije|partije]], a [[1991]]. i proglašenja nezavisnosti Slovenije i Hrvatske.<ref>{{cite web| url=http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4997380.stm| author=BBC News| publisher=bbc.co.uk| title=Timeline: Break-up of Yugoslavia| date=22. svibnja 2006| accessdate=6. svibnja 2013}}</ref> 1992. su nezavisnost proglasile Makedonije i Bosna i Hercegovina, a Srbija i Crna Gora su formirale Saveznu Republiku Jugoslaviju, koja je 2002. reformisana i preimenovana u Državnu zajednicu [[Srbija i Crna Gora]]. Nakon referenduma o nezavisnosti i razvrgavanja te zajednice pravni naslednik je [[2006.]] postala [[Srbija]].
 
U godinama nakon završetka ratova novonastale države kojima je do tada bilo onemogućeno zaduživanju su počele s ogromnim uzimanjem stranih kredita što će rezultirati njihovih sveukupnim dugom 2012. godine većim od 60 milijardi eura ([[Hrvatska]] 27, [[Slovenija]] 16, [[Srbija]] 14.6, [[Bosna i Hercegovina]] 5, [[Makedonija]] 2.2 i [[Crna Gora]] 1.64) <ref>[http://www.business.hr/ekonomija/pogledajte-koja-ex-yu-drzava-prednjaci-u-zaduzivanju Pogledajte koja Ex Yu država prednjači u zaduživanju]</ref> to jest oko 80 milijardi dolara dok je dug Jugoslavije 1989. iznosio "samo" 17 milijardi dolara.
 
== Demografija ==
Anonimni korisnik